Gelecek Partisi ve DEVA 20’şer milletvekilinde ısrarcı, İYİ Parti tepkili

Altılı Masa'nın son toplantısında Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin 20'şer milletvekili kontenjanı konusunda ısrarcı olması İYİ Parti'de tepkiye neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki partinin ısrarını "şımarıklık" olarak nitelendirdi.

Gelecek Partisi ve DEVA 20’şer milletvekilinde ısrarcı, İYİ Parti tepkili

Altılı Masa'nın, 5 Ocak tarihinde Gelecek Partisi ev sahipliğindeki 10’uncu buluşmasında, Cumhurbaşkanı adaylığı dışında milletvekili seçim listeleri konusu da gündeme geldi. DEVA ve Gelecek Partisi’nin 20’şer milletvekili konusunda ısrarcı olması İYİ Parti kanadında rahatsızlık yarattı.

AKŞENER KIZDI ‘ŞIMARIKLIK’ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre Altılı Masa’da, vekil kontenjanları gündeme geldiğinde, DEVA ve Gelecek Partisi, kendilerine bakanlık konusunda taahhüt verilmesine rağmen, 20’şer milletvekili konusunda ısrar etti. Artı Gerçek’e konuşan kaynaklar özellikle Meral Akşener’in bu konuda çok kızgın olduğunu ve oy oranları düşük olmasına rağmen bu taleplerdeki ısrarlarını ‘şımarıklık’ olarak değerlendirdiğini belirtti.

İYİ PARTİ’DEN KÜRTÇE RAHATSIZLIĞI

İYİ Parti’de rahatsızlık yaratan bir başka konu ise Babacan’ın Kürt meselesine ilişkin yaptığı açıklamalar oldu. Babacan'ın kısa bir süre önce, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçeyi anadil olarak anayasaya koymak istedikleri yönündeki açıklamasında açıklaması İYİ Parti’de rahatsızlık yarattı.

‘BABACAN KÜRTLERE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTI DİYE CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?’

Kulislerden edindiğimiz bilgiye göre, Babacan’ın Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamalardan dolayı alkış aldığını ve buradan yürüdüğünü belirten İYİ Partililer, “Asıl mesele HDP’ye oy veren Kürtlerden oy almak değil, AKP’li Kürtlerden oy toplamasıdır. Kürtlere yönelik açıklama yaptı diye cumhurbaşkanı adayı mı olacağını zannediyor” yorumunda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz