Görüş Bildir

Gerici diyenleri biz utandırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bize gerici diyenleri utandırdık mı 15 yılda, evet. Bu ülkede alnı secdeye gittiği için gerici diyenler, ne uçak yaptırdılar, ne de araba yaptırdılar. Kendileri uzaya mı gitti, hayır" dedi.

Gerici diyenleri biz utandırdık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Mardin'deki TÜGVA'nın İl Şubesinin açılış töreni sonrasında Diyarbakır'a geldi. Erdoğan, vakfın Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Bilal Erdoğan'a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Partili milletvekiller Galip Ensarioğlu ile Ebubekir Bal ile diğer yetkililer eşlik etti. Ziyaret sırasında TÜGVA şubesinin bulunduğu Ekin Ceren Parkı polis tarafından bariyerlerle kapatılırken, AFAD ekipleri de radyasyon ve kimsayal ölçüm cihazlarıyla önlem aldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Başkanı Mahmut Yağmur, Allah’ın doğru bir şekilde çalışmayı emrettiğine dikkat çekerek, yanlışların da doğruya döndürülmesi gerektiği söyledi.

Vali Güzeloğlu: İman, İslam değerleriyle buluşturmadıkça…

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise Türkiye’de zihinsel bir dönüşümün gerçekleştiğini ifade ederek temsilciliklere ve gönüllülere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Daha sonra konuşan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise “Kısa bir süre içinde hizmete giren TÜGVA ile sizinle birlikte olmamızdan dolayı minnettarız. En büyük zenginliğimiz geleceğimiz olan gençlerimizdir.  Bu büyük değer olan gençlerin iman, İslam ve bu noktada ahlak değerleri ile buluşturmadıkça geleceğimiz için güven duymamız mümkün değildir.” dedi.

“Maddi kalkınma için manevi kalkınma gerekir”

Vali Güzeloğlu, “Böyle bir gençlik ki devletine milletine, değerlerine sahip çıkan ve her türlü tehdite karşı mücadele eden aşılmaz, yıkılmaz bir abide gibi imanlıdırlar. Maddi kalkınmanın gerçekleşebilmesi için manevi kalkınmanın gerçekleşmesi gerekir. Bu noktada gençlerin üzerine düşen büyük görevler vardır.” ifadelerini kullandı.

“Teröre terör, darbeye darbe demiyorlar”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan ise, dünyanın enterasan zamanlardan geçtiğini belirterek, "Kuzey Kore'de bir nükleer savaşın yaşanması endişesi yaşanıyor. Irak ve Suriye'nin geldiği durumda bir belirsizlik var ve bugüne kadar hayatını kaybeden 1 milyon insan oldu. Öbür taraftan ABD ve AB'nin iç siyasetinde ciddi konular konuşuluyor. Bir yandan dünya terörle mücadele ederken, bir yandan bakıyorsunuz Amerika'da bir binanın penceresinde 59 kişiyi kurşuna diziyor. Tabii buna terör demiyorlar. Ne diyeceklerini daha bulamadılar. Bazen işlerine gelince darbeye darbe demiyorlar, teröre terör demiyorlar. İşte bugün Belçika, Katalonya'da bağımsızlık peşinde koşan lideri teslim aldı.

Ülkenin iç sorunlarının çözümlenmesi

Bakalım İspanya'ya verecekler mi? Türkiye'de terör olaylarına katılmış insanları Türkiye'ye vermiyorlar. Herhalde orada da vermeyecekler diye düşünüyorum. Bekleyip, göreceğiz. Ama bütün bu çalkantıların içerisinde şunu görmek mümkün; dünyada kurulduğu iddia edilen, dünyaya özgürlük, demokrasi, insan hakları getireceği düşünülen dünya sistemi, bunları getirmediği gibi, kendi ülkelerinin iç sorunlarına çözüm üretemedi. Ne yaptılar? Bölmek, parçalamak istedikleri ülkeleri iç işlerine karışmak için bu terminolojiyi kullandılar. Bir batı ülkesi, bir ülkeye gelip, insan hakları dediği zaman, bilin ki oranın iç işlerine karışmak, sömürgeleştirmek için bunu yaptı" dedi.

Dünya demomrasi tarihine geçecek

Gençlerin çok çalışması gerektiğini belirten Bilal Erdoğan, "Teknolojide, fende, bilimde, en iyi noktaya biz gelmeyiz ki, bu zulüm düzenine alternatif bir düzlem oluşabilsin. Zulme karşı durmak, adaleti tesis etmek üzerine bir düzen geliştirebilmek için bizim çok çalışmamız lazım. Bize gerici diyenleri utandırdık mı 15 yılda, evet. Bu ülkede alnı secdeye gittiği için gerici diyenler, ne uçak yaptırdılar ne araba yaptırdılar. Kendileri uzaya mı gitti, hayır. Ama bu ülkede alnı secdeye gidenler 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihine geçecek bir iş yaptılar" diye konuştu.

“Batı çıkmaz sokakta iken dünyada Türkiye birinci!”

Erdoğan açıklamasında, “Batı medeniyeti bu kadar mesele ile başa çıkmaya çalışırken çıkmaz sokağa girmişken dünyada yabancı yardımda, dış yardımda birinci sırada Türkiye var. Ne Amerika’sı, Finlandiya’sı, Ne Almanya’sı. Türkiye birinci. Yüzyıl da geçse 2 yüzyıl da geçse, içimizdekini ecdadımızın izlerini silemezler.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye’ye gerici diyenler uzaya mı çıktılar”

Erdoğan konuşmasında, “Türkiye’ye gerici diyenler uzaya mı çıktılar. Ne uçak yaptırdılar, Ne araba yaptırdılar. Bu ülkede alnı secdeye gidenler 15 Temmuzda dünya demokrasi tarihine geçecek bir iş yaptılar.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi