Gine Devlet Başkanı Conde, Cumhurbaşkanı Erdoğan için o kadar ilginç açıklamalarda bulundu ki!

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu aktardı, Erdoğan'ın başkent Konakri hakkında 'bu görüntü yakışmıyor' dediğini söyledi

Gine Devlet Başkanı Conde, Cumhurbaşkanı Erdoğan için o kadar ilginç açıklamalarda bulundu ki!

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu aktardı, Erdoğan'ın başkent Konakri hakkında 'bu görüntü yakışmıyor' dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gine Devlet Başkanı Alpha Conde'nin düzenlediği ortak basın toplantısında ilginç ve Türkiye için gurur verici anlar yaşandı.

Gine Devlet Başkanı Conde, söz hakkı kendisine gelince Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Türkiye'nin çok zor dönemlerden geçtiğini ancak bugün çok önemli bir noktada olduğunu vurguladı.

Conde ayrıca Erdoğan'la yaşadığı ilginç bir diyaloğu da anlatarak, "o çok iyi bir gözlemci" dedi. Conde, Erdoğan ile başkent Konakri sokaklarında dolaşırken, Erdoğan'ın evlere ve sokaktaki çöplere dikkatle baktığını ve "bu görüntü Konakri gibi bir başkente yakışmıyor" dediğini aktardı.

Conde şöyle konuştu:

Sayın Erdoğan'ı dinlerken, çok büyük bir gözlemci olduğunu da görebilirsiniz. Çok fazla bayrak ve portre vardı. Ama o evlere bakıyordu. Zaman zaman yoldaki çöplere bakıyordu ve şöyle diyordu:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bu evler Konakri gibi bir başkente hiç yakışmıyor" diyordu.

Kendisiyle bazı ortak noktalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanı kendi mücadelesinde tutuklandı, yargılandı, hapis cezasına çarptırıldı. Ama 14 yıldır Türkiye büyümesini sürdürdü. Şimdi Türkiye dünyanın en büyük  17'inci ekonomisi.

Kaynak: Diyarbakır Söz