Gül adına 10 bin fidan!

Boydak Holding, Boyteks Halı Fabrikası'nın açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e söz verilen 10 bin fidanın dikimini yaptı. Boydak ormanına fidan dikimine Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kardeşi Macit Gül, Boyteks Halı Fabrikası çalışanları katıldı.

Gül adına 10 bin fidan!

Fidan dikiminde açıklamalarda bulunan Hacı Boydak, 21 Haziran 2012’de Boyteks Halı Fabrikası'nın açılışının yapıldığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bizi bu açılışta yalnız bırakmamıştı. O açılışta kendisine biz bir hediye takdim edemedik. Bunun yerine Cumhurbaşkanımız Gül adına ağaç dikmek için söz verdik. Kendisi bize bu ağaçların ne zaman dikileceğini sordu. Sonbaharda fidan dikimini yapacağını belirttik. O mevsim geldi. Biz yaklaşık 1 aydan beri ormanlık alanda fidan dikiyoruz. Şuan 50 bin için tane fidan aldık ve 35 binini diktik. Kalan 15 bin fidanın dikimi hızla yapılıyor.” dedi.

Boydak, oluşturdukları ormanlık alandaki taşlık bir araziyi düzenlediklerini belirterek, “Bu alanda Cumhurbaşkanımız için fidan dikimi yapıyoruz. Taşları temizledik ve yoğun toprak olan bir bölge oluştu. Çukurları kazdık ve çalışanlarımız, Macit Ağabey ile birlikte fidanları diktik. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik” diye konuştu.

“Peygamber Efendimiz'in hadisi var. Kıyametin kopacağını bilsek bile elimizdeki ağacı dikmemizi emrediyor” diyen Hacı Boydak, “Bu hadisten çok etkileniyoruz. Her Müslüman bundan etkilenmeli. Değerlendirmeliyiz. Fidan diktikçe hem Kayserimiz hem de Türkiyemiz yeşile bürünecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, dua yaptırdı. Duanın ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Boydak Holding, Organize Sanayi Bölgesi’nde oluşturduğu Boydak ormanlık alanda bugüne kadar 100 ağaç çeşidinden toplam 320 bini aşkın fidan dikimi yapıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz