Gül'ün Kastamonu ziyareti Twitter'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu'ya yaptığı ziyarete ilişkin bazı ayrıntıları Twitter'daki hesabından takipçileriyle paylaştı.

Gül'ün Kastamonu ziyareti Twitter'da

Gül, dün ve önceki gün Kastamonu'yu ziyaret ettiğini belirterek, 27 yıl sonra Kastamonu'ya giden ilk Cumhurbaşkanı olduğu için büyük bir heyecan ve coşku ile karşılandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, gösterdikleri sevgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Osmanlı döneminde büyük merkezlerden Kastamonu'nun, Çanakkale'de en çok şehit veren illerden birisi olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda da çok önemli rol oynadığını belirten Gül, özellikle 1900'lü yıllarda, Cumhuriyet öncesine kadar çok görkemli kamu binalarının yapıldığını, bunların birçok ilde görülemeyeceğini ifade etti.

1902 yılında yapılan Kastamonu Valilik binası, Kastamonu Üniversitesi Rektörlük binası, Kastamonu Kalesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi içinde bulunan tarihi konakların fotoğraflarına da yer veren Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu binalardaki kimlik ve asalet maalesef bugünkü kamu binalarında yok'' diyerek, izlenimlerini aktardı.

Yeşil ve tarihi güzellikler bakımından ilin çok büyük potansiyeli bulunduğunu kaydeden Gül, şu ifadeleri paylaştı:

''Dünyanın ikinci en büyük kanyonunun Kastamonu'da olduğunu orada bana söylediler. İlin en büyük eksikliği havalimanı; o da önümüzdeki günlerde açılacak. Havalimanı şehrin kaderini değiştirecek. Kastamonu'nun bir başka özelliği ise nüfusunun çoğunluğunun İstanbul'da yaşıyor olması''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz