Gün Paylaşma Günü!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, “Gün birlik ve beraberlik günü, Ensar ruhu ile kardeşimizin elinden tutma mağdur ailelere erişme günüdür. Bir tas sıcak çorbamızı komşumuzla vatandaşlarımızla paylaşma ve cebimizdeki on kağıdımızı kardeşlerimizle paylaşma günüdür" dedi.

Gün Paylaşma Günü!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe başkanları ile birlikte Silvan ilçesini ziyaret etti. Burada terör olayları yüzünden mağdur olan aileleri ziyaret eden Akar, açıklamalarda bulundu. Silvan'da yaşanan mağduriyetten ve olayların yaşandıktan beri dört kez ilçeye geldiklerini belirten Akar, “AK Parti il teşkilatı olarak başlatmış olduğumuz kampanya ile beraber İstanbul Büyükşehir, Fatih, Konya ve Kocaeli belediyeleri ile temaslarımız oldu. Diyarbakır'a bağlı Sur ve Silvan'a bu Belediyeler üzerinden gıda paketlerini, giyim malzemelerinin getirilmesini sağlıyoruz. Bu koordinasyon İl başkanlığı Kadın Kolları ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Bu ayın sonuna kadar 10 bin paketin gelmesini bekliyoruz, Şimdi Silvan’a bin 500 koli gıda paketi ile geldik. Bunu ilk etapta ilçe halkımıza, mağdur ailelerimize dağıtacağız” dedi.

İLÇEYE YAPILAN YARDIM

Bunun bir başlangıç olduğunu ifade eden Akar, “Bundan sonraki süreçte bu katkı devam edecektir. Ayrıca Türkiye’deki AK Partili belediyelerinin de buraya katkılarını sağlayamaya çalışıyoruz. Gün birlik ve beraberlik günü, Ensar ruhu ile kardeşimizin elinden tutma mağdur ailelere erişme günüdür. Bir tas sıcak çorbamızı komşumuzla vatandaşlarımızla paylaşma ve cebimizdeki on kağıdımızı kardeşlerimizle paylaşma günüdür. Diyarbakır ve bölge halkı olarak zorlu, zahmetli ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılı günleri atlatmanın yolu da birlik ve beraberlik ruhu ve kardeşlik ruhu içerisinde komşumuz ve kardeşlerimizle alakadar olma günüdür. Hükümet yetkilileri bakanlıklar üzerinden çalışmalar yapmaktadır. AK Parti hükümeti olarak bu zarar ve ziyanın tespiti ,esnafın zararının tazmini konusunda vergi ve SGK borçlarının ötelenmesi konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

ENSAR OLMA RUHUYLA

Bu çalışmaları yerinde tespit etmek için çalışma Bakan yardımcısı ve Bakanlığın üst düzey bürokratları buradaydı bu sorunların hepsini masaya yatırdık. Bir taraftan valilik ve kaymakamlık bünyesinde çalışan zarar tespit komisyonları çalışırken diğer taraftan da biz AK Parti teşkilatları olarak da boş durmamaya çalışıyoruz. AK Parti Diyarbakır il teşkilatı olarak Ensar ruhu ve kardeşlik ruhu içerisinde kim olursa olsun fikri ve siyasi görüşüne bakılmaksızın mağdur olan herkese ulaşmak ve onun yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz, bu münasebetle kampanyamızı Silvan ilçemizden başlattık biz aynı şekilde Sur ve diğer ilçelerde de mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olacağız ve Ülkenin yurttaşları olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bu insanların elinden tutarak kardeşlik duygularını ortaya koyarak bizde insani ve ahlaki görevimizi yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz