HAK-PAR'ın Diyarbakır adayı Eren: Federasyon istiyoruz

HAK-PAR’ın Diyarbakır milletvekili adayı Berin Eren “Erkeklerle eşit olmaktan ve ulusal anlamda da federal çözümden yanayız” iddiasında bulundu.

HAK-PAR'ın Diyarbakır adayı Eren: Federasyon istiyoruz

Haklar ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Düzgün Kaplan ve Diyarbakır milletvekili adaylarının katılımıyla aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

81 il ve 87 seçim bölgesinde 660 aday çıkaran HAK-PAR’ın adaylarının üçte biri yani 225’i kadın adaydan oluşuyor.

Diyarbakır’da HAK-PAR’dan 3. Sırada aday gösterilen Berin Eren, kadın aday sayısının yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Kadınlar Mecis’e girerse dünyayı da, Kürdistan’ı da kurtaracak güçte olduklarını düşünüyorum” dedi.

Seçilmesi halinde Meclis’te nasıl bir politika izleyeceğine ilişkin ise Eren, “Kadınlar olarak biz iki kez ezilmiş durumdayız. Biz kadındalar önce erkek egemenliğinden dolayı eziliyoruz, sömürülüyoruz, zulüm görüyoruz. İkinci kez ülkemiz sömürülüyor, ulusal anlamda eziliyoruz, zulüm görüyoruz. Kadınlar olarak çifte sömürü görmekteyiz, eşit değiliz . Meclise girmemiz halinde tüm politikalarımızı ve çalışmalarımızı bu sorunları çözmek üzerine oturtacağız” ifadelerini kullandı.  

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Partilerinin Diyarbakır'daki seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Berin Eren “Benim de umudum Genel Başkanımız gibi partimizin bir milyon oya ulaşması.Aday olduğumuz bölgelerde köy köy, sokak sokak ve mahalle mahalle gezerek seçim çalışmaları yapıyoruz.  Gittiğimiz her şehirde güzel bir sinerji oluşuyor. İlgi ve alaka yüksek. Seçimlerde başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarını Kürtçe yürüttüklerini belirten Eren, “Aday ve HAK-PAR’ın programını tanıtımlarında, tüm seçim çalışmalarında Kürtçe dilini kullanıyoruz. İlgiyle karşılanıyoruz” dedi. HAK-PAR bir önceki seçimde 100 binin üzerinde oy almıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz