Görüş Bildir

HDK parti kurma kararı aldı

HDK 1. Genel Kurulu'nda, kongre bünyesinde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimine ve genel seçimlere müdahale edecek bir parti kurulması kararı alındı.

HDK parti kurma kararı aldı

HDK 1. Genel Kurulu'nun ilk günü, karar önergelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi. HDK, kongre bünyesinde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere müdahale edecek bir parti kurulması kararı alındı.

HDK'nin Ortadoğu ile ilgili aldığı karar şöyle: "Ortadoğu ile ilgili karar: Halkların Demokratik Kongresi, kapitalist merkezlerdeki toplumsal mücadele örgütleri ve hareketleri ile daha yakından ve doğrudan ilişkilere girmeli, kapitalizme karşı gelişen mücadeleler ile dayanışma içinde olmalı, uluslararası dayanışmanın güncel örneklerini geliştirmelidir.

PARTİ KURMA KARARI

HDK için bölge halklarına dayatılan, "mevcut durumun devamı" kabul edilemez. Ancak "emperyalist müdahale" karşısında tutum alarak somut adımlar atmak gerekiyor. HDK'nin, emperyalist güçlerin işgal politikalarına ve Türkiye devletinin yayılmacı politikalarına yönelik olarak, savaş karşıtı ortak bir tutum ve mücadele örgütlemesi, bölgedeki tüm savaş karşıtı güçlerle bu mücadeleyi dayanışma içinde genişleterek örmesi gerekiyor. Filistin'de siyonizmin ceberrutluğuna karşı 2500 tutsağın sürdürdüğü açlık grevini farklı etkinliklerle destekler."

Kürt sorununu çözümü için somut talepler etrafında siyasi kampanyalar örgütleme kararı alan HDK, "HDK, çatışmanın sona erdirilmesi ve demokratik çözüm mekanizmalarının devreye sokularak dolaysız ve dolaylı müzakerelerin başlatılması talepleri doğrultusundaki faaliyetlerini sürdürür" kararını aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi