HDP’den asgari ücret tepkisi: Sefalet dayatılıyor

2023 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Çalışanlara sefalet dayatılıyor. Bu sömürü düzenini değiştireceğiz” açıklaması yaptı.

HDP’den asgari ücret tepkisi: Sefalet dayatılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, işçi temsilcilerinin katılmadığı toplantıda 2023 için asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladı. Sanal medyada yoksulluk ücreti denilerek tepkiyle karşılanan bu ücrete dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’dan da açıklama geldi.

BULDAN: BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Buldan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin asgari ücret önerisinin 12 bin 500 olduğunu hatırlatarak, “Bu öneriye ve işçilerin taleplerine kulağını tıkayan iktidar, açıkladığı 8 bin 500 TL’lik rakamla çalışanlara sefaleti dayatmaktadır. Bu sömürü düzenini değiştireceğiz. Sosyal adaleti bu ülkede hep birlikte tesis edeceğiz” dedi.

SANCAR: İŞÇİYE SEFAT ÜCRETİ

Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise, "Faiz lobilerine, yandaşlara, savaş harcamalarına devasa kaynak ayıran iktidar, işçiye ise sefalet ücretini reva görmüştür. Açıklanan asgari ücret rakamı, emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkûm etmektedir. Alınterini sömüren bu adaletsizlik düzenini ortak mücadeleyle değiştireceğiz" paylaşımında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz