HDP Genel Başkanı Demirtaş: Hadi canım inş ya

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti grup toplantısında dile getirdiği “ Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğim. Büyük ihtimalle bana hükümet kurma görevi verilecek” dedi. Bu sözlerden sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın attığı tweet tepki çekti.

HDP Genel Başkanı Demirtaş: Hadi canım inş ya

TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşmasıyla birlikte anayasal süreç tamamlandı ve dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdi.

DEMİRTAŞ ATTIĞI TWEET İLE DALGA GEÇTİ

Ancak, dün gün içinde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ciddiyetsiz bir tutumla, dalga geçer gibi bir twit attı.

Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini alacağı yönündeki haberi Twitter hesabından paylaşan Demirtaş, haberin üstüne gayri ciddi bir ifadeyle "hadi cnm inş ya" şeklinde bir yorumda bulundu.

Halkın bütün yatırım, borç, bütçe planlamalarını koalisyon görüşmelerine ve olası bir tekrar seçime göre ayarladığı, tüm dikkatiyle gelişmeleri izlediği bir ortamda "Türkiye partisiyim" mottosuyla meydanlara çıkan HDP Eşbaşkanı'nın böylesine ciddiyetsizce bir tavır takınması, ülkenin geleceğiyle ilgili en önemli süreci alay konusu yapması tepkiyle karşılandı.

Öte yandan, görev Davutoğlu'na verildi ve Davutoğlu koalisyon görüşmeleri sırasında Demirtaş'ı da ziyaret ettiğinde, HDP Eşbaşkanı'nın bu ciddiyetten uzak, dalga geçen tutumunun devam edip etmeyeceği merak konusu.

Kaynak: SABAH

Kaynak: Diyarbakır Söz