Görüş Bildir

HDP grup toplantısı çok sessiz geçti

HDP eş başkanlarının tutuklanması akabinde bugün ikinci kere HDP grup toplantısı düzenlendi

HDP grup toplantısı çok sessiz geçti

Bugün HDP grup toplantısına sadece basın mensupları alındı. 4 Kasım'da tutuklanan eş başkanlar akabinde ikinci kere düzenlenen toplantı da HDP Sözcüsü çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sadece basın mensuplarının alındığı TBMM'deki grup toplantısında, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, “Partimize yönelik ilgi arttıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Şimdi de grup toplantımız için gelen halkı içeri almadılar” dedi. Demirel, daha sonra salondaki tek katılımcı olan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'i konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Boş koltuklara konuşan Bilgen şu ifadeleri kullandı:

“Bu manzara Meclis'in ayıbıdır. Bizde camdan değil, candan konuşulur. Söyleyecek sözümüz de var, söylemeye yüzümüz de.

'Gerginlik olmasın' diye Boğaziçi'ne bir AKP'linin kardeşini rektör atadılar. Dayanışma derneklerini kapattılar.

Eşbaşkanlarımızın iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar. ‘İrademe dokunma’ pankartının korkusuyla yaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı ‘OHAL sorun olmuyor, herkes içine gücüne gidiyor’ diyor ama haberi yok galiba, binlerce insan işinden atıldı. ‘Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bitti. İnsanlar evlerine giriyor’ diyorlar ama Şırnak'ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı.

Bakanların çocukları şehit olmayı diliyor ama bedelli askerlik yapıldığında şehit olunamayacağını galiba bilmiyorlar.

[Anayasa görüşmelerine ilişkin CHP'ye] Zamanında HDP'nin dışlanmasına hayır deseydiniz, bugün siz de dışlanamazdınız. Seçim sistemi değişir, en küçük parti Osmaniye'den başka milletvekilli çıkaramazsa da kendi düşen ağlamaz. Bizden söylemesi.

‘Rus uçağını düşürme emrini ben verdim’ diyordunuz, mektup yazdınız. AB'ye posta koyuyorsunuz, yarın da ona mektup yazarsınız. Avrupa ile ilişkileri koparmak Rusya ile olandan daha büyük ekonomik sorun yaşatır, çünkü Avrupa ile ticaret çok daha yüksek.

Seyit Rıza ve yol arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Onları anlamak, bugünü anlamak için son derece önemli.”

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir