HDP listesinde kadınlar ön planda!

7 Haziran’da yapılacak Genel Seçim için partiler, aday adayları hazırlıklarını sürdürürken, HDP’nin Antalya’daki teşkilatı 14 kişilik Milletvekili Aday listesinin yarısının kadınlardan oluşacağını açıkladı.

HDP listesinde kadınlar ön planda!

 HDP Antalya Eşbaşkanı olan Zarife Atik hanımefendi, 7 Haziran’daki Genel Seçimlerde Kadın temsiliyetini ön plana almak istediklerini ifade ederek, HDP’nin 14 kişilik Antalya Milletvekili Aday Listesinin yarısının Kadınlardan oluşacağını belirtti.

>KADIN TEMSİLİYETİ

>HDP Kadın Koordinasyonu, Antalya’da Kaleiçi’nde bir cafede düzenlemiş olduğu basın toplantısıyla HDP’nin (Halkların Demokratik Partisi) 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde Kadına bakış açılarını anlattı.

>FERMUAR YÖNTEMİYLE BİR ERKEK BİR KADIN

>Koordinasyon adına açıklamalarda bulunan HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik hanımefendi, 7 Haziran’da yapılacak Genel seçimlerde Antalya’da Kadın temsiliyetini ön plana almak istediklerini kaydederek, HDP’nin 14 kişilik milletvekili listesini fermuar yöntemi şeklinde bir kadın bir erkek olarak belirleyeceğini ifade etti. Antalya’da 20 ismin HDP’den milletvekili adayı olmak için başvurduğunun altını çizen Zarife Hanımefendi, bu isimlerden 7’sinin de kadın olduğunu bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler