HDP ve Yeşil Sol Parti'den 10 maddelik ortak açıklama

HDP ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarına ilişkin merkez yürütme kurullarında yapılan değerlendirmeleri 10 maddede açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için "İkinci turda faşizmi yenilgiye uğratmak en büyük özeleştirimiz olacaktır" denildi.

HDP ve Yeşil Sol Parti'den 10 maddelik ortak açıklama

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin merkez yürütme kurulları, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin ortak toplantılarında yapılan değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaştı. "İkinci turda faşizmi yenilgiye uğratmak en büyük özeleştirimiz olacaktır" başlıklı açıklamada, "İkinci turda kaybettirme kararlılığımız sürmektedir" ifadeleri yer aldı.

16 Mayıs'ta yapılan HDP Merkez Yürütme Kurulu ile Yeşil Sol Parti Merkez Koordinasyonu ortak toplantısının ardından paylaşılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı elimizdedir" denilirken, seçmenlere cumhurbaşkanlığının ikinci turunda da sandığa gitme çağrısı yer aldı:

"Ülke içinde ve dışında tüm halklarımızın, örgütlerimizin ve dostlarımızın faşizmle çetin mücadeleyi seçim sonrasına bırakmadan, ikinci turda eksiksiz sandığa gitmesi ve son fiskeyi vurması gereklidir."

'ÖNÜMÜZDEKİ ONBİR GÜN İÇİNDE BU KARABASANA SON VEREBİLİRİZ'

Açıklamada, "Şunu bilelim ki, çürümüş faşizmin devlet olanakları, baskı, şiddet ve sandık hileleriyle bir süre daha ayakta kalması halklarımıza yeni acılar yaşatacaktır. Buna izin vermemek ellerimizdedir" denilerek, şöyle devam edildi: "Bunun için hala tamamlanmamış seçim süreci büyük bir fırsattır. Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadan önümüzdeki onbir gün içinde bu karabasana son verebilir ve kötülüğü sonlandırabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı elimizdedir."

Yeşil Sol Parti'nin milletvekili seçimlerinde aldığı oy oranı hakkında ise "Bütün baskılara ve kumpaslara rağmen Yeşil Sol Parti ile Meclis'te Türkiye'nin üçüncü büyük temsiliyetine ulaşma başarısını son derece önemli buluyoruz. Fakat genel olarak İstediğimiz ve öngördüğümüz seçim sonuçlarını elde edemediğimiz de ortadadır" denildi.

Ortak açıklamada, "Bu süreçte hatalarımızdan ders çıkarma ve bunun sonucunda yeni bir başlangıç yapma temelinde 28 Mayıs'tan sonra halkımızla, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte toplantılar yapacak ve süreci tartışacağız" ifadeleri yer aldı; "Hiçbir gerekçe ve mazerete sığınmadan tespit edilen eksiklerin ve yetersizliklerin muhasebesi yapılacak ve gerekleri yerine getirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz