Görüş Bildir

HDP Vekillere Odaklanacak!

HDP: En çok milletvekili çıkarma hedefini gözeterek hareket edeceğiz

HDP Vekillere Odaklanacak!

HDP PM’den yapılan açıklamada, “Tek bir oyumuzun heba olmaması perspektifiyle en çok milletvekili çıkarma hedefini gözeterek hareket edeceğiz” denildi.

HDP Parti Meclisi, yaptığı toplantıda seçimlere dair tutunacağı tavra ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin “Milletvekili seçimlerinde, tek bir oyumuzun heba olmaması perspektifiyle en çok milletvekili çıkarma hedefini gözeterek hareket edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Parti Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu çoklu kriz koşullarında çözümün ilkesel düzeyde ele alınması gerektiğini bir kez daha ifade etmiştir. Bu kapsamda partimizin 2021 Eylül ayında ilan etmiş olduğu Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu’nun temel çerçeve olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. Bu minvalde Üçüncü Yol stratejimizin, partimizin tarihsel ve ilkesel pozisyonu olduğu da hassasiyetle vurgulanmıştır.

ÜÇÜNCÜ YIL STRATEJİSİ

Seçim tarihinin netleşmesiyle birlikte partimizin ve geliştirdiğimiz ittifakların önemi daha belirgin bir şekilde görünür hale gelmiştir. Milletvekili seçimlerinde, tek bir oyumuzun heba olmaması perspektifiyle en çok milletvekili çıkarma hedefini gözeterek hareket edeceğiz.

Partimiz yeni yaşamın hep birlikte inşa edilmesi amacıyla, önümüzdeki seçimlerde tüm demokratik-sol-sosyalist parti, kurum ve güçlerin seçim süreci ve sonrasını da kapsayacak şekilde birlikteliğinin önemini vurgulamakta, başarının en geniş demokrasi ittifakından ve ortak mücadeleden geçtiğine inanmaktadır.

Yan yana olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz toplumsal güçlerden aldığımız mücadele kararlılığı ve sorumlulukla, halklarımızın özgür ve demokratik yarınını inşa edecek bir iradeyle seçime ve değiştirmeye hazırız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi