HDP'li Oruç: "Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta içme suyu sıkıntısı var"

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta içme suyu sıkıntısı olduğunu söyledi.

HDP'li Oruç:

Oruç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 36 gün geçtiğini hatırlattı.

Deprem bölgesinde bulunduğunu ve sorunları yerinde gözlemlediğini anlatan Oruç, bölgede çadır ve konteyner ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Depremzedelerin kuru gıda ve yemek ihtiyacının karşılanması gerektiğini dile getiren Oruç, "Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta çok ciddi içme suyu sıkıntısı var." diye konuştu.

HDP'li Oruç, sağlık hizmetlerinin, gönüllü personellerce verildiğini belirterek, "Deprem bölgesinde uyuz, bitlenme ve kadın hastalıkları artıyor. Havalar ısındıkça yaygınlaşacak. Yaygın şekilde sahra hastaneleri kurulmalı. İlaç desteği verilmeli. Bölgede hijyen koşulları sağlanmalı. Seyyar tuvalet ve duşlar yaygınlaştırılmalı." ifadelerini kullandı.

Enkazların kurallara uygun kaldırılmadığını savunan Oruç, bu durumun, ağır solunum yolu hastalıklarına yol açabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz