Görüş Bildir

HDP'li Zeydan: Erdoğan Sarayda kendini Padişah sanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari 3. Sıra Milletvekili adayı Abdullah Zeydan 7 Haziran Seçim çalışmaları kapsamında Hakkari'de köyleri gezdi. Zeydan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek; "Sarayda kendini padişah sanan bir Erdoğan var" ifadesini kullandı.

HDP'li  Zeydan: Erdoğan Sarayda kendini Padişah sanıyor

Seçim çalışmaları kapsamında köyleri gezen HDP’nin Hakkari 3’sıra Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, Kürtlere karşı geçmişte verdiği sözleri yerine getirmediğini öne sürdüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Zeydan, "Geçmişte Keçiören'de mütevazı bir apartmanda oturan Erdoğan vardı, ama şimdi bin 500 odalı sarayda kendini padişah sanan bir Erdoğan var" dedi.

HDP'nin Hakkari 3'üncü sıra Milletvekili adayı Zeydan, Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir ve bir grup HDP’li ile birlikte merkeze bağlı Akçalı ve Doğanyurt köylerini ziyaret etti. Zeydan çok tarihi bir süreçten geçtiklerini, bu süreçte herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirten Zeydan, "Biz bugün diyoruz ki bir olalım, beraber olalım. Hem çocuklarımızın geleceğini kurtaralım. Hem de Türkiye'yi beraber demokratikleştirelim. Biz bütün Türkiye halklarına yeni ve onurlu bir yaşam sunuyoruz. Çünkü bugün Türkiye iyi yönetilmiyor" şeklinde konuştu..

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Zeydan bu konuda şunları söyledi:, "Eskiden Keçiören’de mütavazı bir apartmanda oturan bir Tayyip Erdoğan vardı. Ama bugün bin 500 adalı bir sarayda oturan kendini padişah, sultan sanan bir Tayyip Erdoğan var. Eskiden 'Kürt sorunu benim sorunum. Bu sorunu çözeceğim' diyen bir Tayip Erdoğan vardı. Bz Kürtler yıllarca Tayyip Erdoğan’a inandık, güvenlik Çünkü bize bir umut vermişti. Ama bugün baktığımızda Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gerçekleşen bir Roboski katliamı gerçeği var. Bugün Uğur Kaymaz’lar, Ceylan Önkol'lar, Cezmi Budak'lar hepsi Erdoğan’ın döneminde katledildi. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımz zaman, 'Kürt sorunu diye bir şey yok diye'konuş bir Erdoğan var" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi