HDP’nin yedeği Yeşil Sol Parti

HDP kapatılırsa devreye girecek denilmişti: Yeşil Sol Parti kongresini yaptı

HDP’nin yedeği Yeşil Sol Parti

HDP’nin kapatılması durumunda devreye gireceği belirtilen Yeşil Sol Parti olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Eşsözcülüğe seçilen Akın, “Yeşil Sol Parti olarak olabilecek her türlü ihtimal karşısında, HDP’nin kapatılması ihtimali karşısında ortak, birlikte mücadele etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik kapatma davasında kapatılma kararı çıkması durumunda Yeşil ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) devreye gireceği belirtilmiş, HDP’lilerin Yeşil Sol’a üye takviyesinde bulunduğu kaydedilmişti.

Yaklaşık 10 yıldır siyasi hayatta olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir seçime katılmayan partinin önümüzdeki seçimler öncesi örgütlenme çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Parti 46 ilde örgütlenmesini bitirdi.

Yeşil Sol Parti dün ‘Birlikte kazanacağız’ sloganıyla 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi’ni Ankara’da yaptı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın eşsözcü seçildi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Salonu’nda gerçekleşen kongreye çok sayıda parti ve STK temsilcisi katıldı, “Yeni yüzyılda demokratik bir ülke” vurgusu yapıldı.

60 kişinin Parti Meclisi’ne (PM) seçildiği Yeşil Sol Parti kongresinde, Eş Sözcülüğe Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz