Hesabını sorarım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hakkında attığı tweetlere Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç çok sert yanıt verdi; "8 Haziran'dan sonra hesabını sorarım"

Hesabını sorarım

 Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "izleme heyeti" açıklamasına yönelik sözleri üzerine kendisini istifaya davet eden Melih Gökçek'e çok sert ifadelerle yanıt verdi: Görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli değil, oy isterken paralel yapının kucağına oturdu.

>Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi hakkında attığı tweetlere ağır sözlerle yanıt verdi. Arınç'ın açıklamalarının önemli satır başları şöyle:

>TERBİYESİZCE BİR AÇIKLAMA

>Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek benimle ilgili tweet atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Buna nasıl cevap vermem gerektiği konusunda tartıştığımızda Melih Gökçek kim siz kimsiniz diye görüş bildirdiler. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil.

>"GÖKÇEK'E DEĞİL AMA EŞİNE SAYGIM VAR"

>Koltuğunu zamkla yapışmış bir insan değilim. Görevden ayrılmamı isteyecek pozisyonda değilsin. Gökçek'e değil ama eşine saygım var. Gökçek hakkında bir şey konuşursam Nevin Hanımefendiyi üzmüş olacağım.

>"KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI BİLİYORUZ"

>O nedenle Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Ama AK PArti 'yi yıpratacak bir işin içinde olmam. Benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Kimin nerede havlayacağını biliyoruz. Kimlerin cumartesi ve pazar yaptığım konuşmaları nasıl çarpıtacağını biliriz.

>"OĞLUNUN VEKİLLİĞİNİ GARANTİLEMEK İSTİYOR"

>Gökçek, sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Ahmet Hakan denen kişi benimle ailemle ilgili yazı yazmış onu kendisine dedlil olarak kabul ediyor. Ahmet Hakan, Gökçek'ten çok daha haysiyetli çok daha onurludur.

>"ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATMIŞTIR"

>Ben buyum, her şeyimle buyum. Bu hizmetleri anlatan benim. Amerika'ya giden benim. Belediye başkanlığı için oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Ankara'yı parsel parsel satmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapıya ilişkin bir tek kötü söz çıkmamıştır.

>"ANKARA'YA YAKIŞMIYOR DEMİŞTİM"

>Biz Ankara ve devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Ben Melih Gökçek'ni adaylığına itiraz etmiştim. Ankara'ya yakışmıyor dedim. Benim siyasette bildiğim bir tek dürüstlük vardır. Benim sözlerim mutlak doğru değildir.

>"8 HAZİRAN'DAN SONRA HESABINI SORARIM"

>Partim onun adaylığı üzerinde karar verince, onun seçilmesi için çalıştım. Ama şimdi intikam almaya çalışıyor. 8 Haziran'dan sonra hesabını sorarım. Yüzde 99 bunu kendi insiyatifiyle birilerine yaranmak için yaptığını düşünüyorum. Eşinden ve kendisini sevenlerden özür diliyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz