HÜDA PAR 4 yıldır bitirilemeyen Ceylanpınar-Kızıltepe yolunu gündeme getirdi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan ve 4 yıldır bitirilemeyerek mağduriyete neden olan yolu gündeme taşıdı.

HÜDA PAR 4 yıldır bitirilemeyen Ceylanpınar-Kızıltepe yolunu gündeme getirdi

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise 4 yıldır bir türlü bitirilemeyen Ceylanpınar-Kızıltepe yolu ve beraberinde getirdiği mağduriyetleri dile getirdi.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Belediye Başkan Adayı Adnan Sağlam, yolda yaşanan mağduriyetleri aktardı.

"SEÇİM ZAMANI UĞRUYORLAR, ONDAN SONRA SIRTINI DÖNÜP GİDİYORLAR"

Mağduriyet yaşayan vatandaşlar sorunlarını şu şekilde dile getirdi:

"Ceylanpınar'ın birçok köyünü birbirine bağlayan yoldayız şu anda. Yollarımız çok bozuk... Buradan yetkililere sesleniyorum; Ricamız var. Bu yollara bir el atsınlar. Bu Ceylanpınar Kızıltepe yolu tam 5 yılını doldurdu.

49 köy yollarımız bozuktur. Kızıltepe Ceylanpınar yolumuz bayağı bozuk. Yetkililere sesleniyorum; buraya da bir baksınlar. Ceylanpınar'ın bütün yolları bozuk, çalışan yok, bakım yapan yok... Seçim zamanı uğruyorlar, ondan sonra sırtını dönüp gidiyorlar. Oy istemeyi de biliyorlar ama bu sefer milletimiz gereken cevabı verecektir.

Bizim yollarımız berbat haldedir. Yollarımız kötü olduğundan dolayı arabalarımızın hepsi sanayiye gidiyor."

Ceylanpınar ile Kızıltepe arasında yolcu taşımacılığı yapan bir servis şoförü ise "Bu Ceylanpınar Kızıltepe yolu çekilmiyor, hep bozuktur. Bir an önce buranın yapılmasını istiyoruz. Hizmet bekliyoruz. Aracın içinde yolcular var. Mağduruz hepimiz." dedi.

"TÜM HALKIMIZ MAĞDUR OLUYOR"

HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Belediye Başkan Adayı Adnan Sağlam ise "Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan yoldayız. Vatandaşlarımızdan köy yolları hakkında sorunlarını dinlediniz. Türkiye'deki birçok köy yolları beton ve asfaltlanmasına rağmen Ceylanpınar'ın köy yolları maalesef görmüş olduğunuz bu vaziyettedir. Ayrıca Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan bu yolumuz maalesef bitirilemiyor ve şu an görmüş olduğunuz haliyle bütün halkımız hem Ceylanpınarlılar hem Kızıltepeliler hem burada yaşayan köylerin tamamı bu yolu sık sık kullanmak zorunda kalıyorlar. Araçları ile giderken araçları zarar görüyor, lastikleri patlıyor, maalesef mağdur oluyorlar." şeklinde konuştu.

"BU YOL 4 YILDIR TAMAMLANAMADI"

Sağlam, "Türkiye'nin birçok yerinde dağlar tünellerle aşılırken maalesef Ceylanpınar Kızıltepe yolu 4 yıldır ve 60 kilometre olmasına rağmen hala bitmemiş. Ceylanpınar'ın nüfusu 100 bin, Kızıltepe'nin nüfusu ise 250 binin üzerindedir. Bu yol 4 yıldır tamamlanamadı. Yetkililere buradan sesleniyoruz; bu yol neden bitmiyor, neden bitirilemiyor? Şu an herhangi bir çalışma da yok, bir bilgi de yok. Bu konuda bütün Ceylanpınar halkı müzdarip. Biz bunu halkımızın vicdanına sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler