HÜDA-PAR: Erdoğan'dan teklif aldık

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı'na katılmak için teklif aldıklarını ve bunu değerlendirdiklerini söyledi.

HÜDA-PAR: Erdoğan'dan teklif aldık

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin detaylarını açıkladı.  Yapıcıoğlu, Erdoğan'la seçimi konuştuklarını söyledi.

İttifakların konuşulduğunu aktaran Yapıcıoğlu, “Görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabık kalındı. Evet ittifak da konuşuldu. AK Parti’yle beraber hareket etmek üzere konuşuldu. AK Parti de Cumhur İttifakı'nın en büyük bileşeni. Dolayısıyla bunu bu şekilde  okumak mümkün” dedi.

İTTİFAK ÇAĞRISI ALDIK

Cumhur ittifakına dahil olmak için Erdoğan’dan teklif aldıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, “Daha önce başka bir kanaldan bize teklif gelmişti. Son görüşmede de yüz yüze bu olunca… Şu an da arkadaşlarla değerlendiriyoruz. Görüşmeler devam ediyor; şu an da olumsuz bir durum yok. Bakalım, hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

HDP KAPATMA DAVASI

HDP'ye yönelik kapatma davasının hatırlatılması üzerine Yapıcıoğlu, prensip olarak parti kapatmalara karşı olduklarını ifade etti. Yapıcıoğlu, "HDP'liler, partilerinin kapatılması için çok yoğun bir uğraş içerisindedirler. Ne gerekiyorsa yapıyorlar. Çünkü kapatılan partiler mağduriyet oluşturuyor." diye ekledi

SURİYE POLİTİKASI

Hükümetin, işgalci rejimle ilişkiler geliştirmesini yanlış bulduklarını; rejimle ilişkilerin tamamen kesilmesi gerektiğini kaydeden Yapıcıoğlu, Suriye ve Mısır'la görüşmeleri desteklediklerini ifade etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini, sonuç olarak Türkiye'nin bu sözleşmeden çekildiğini ifade eden Yapıcıoğlu, ancak 6284 Sayılı Kanun vb, maddelerin aileyi ifsat ettiğini, bunların da düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz