İbrahim Kalın: İmralı ile görüşme olmamıştır

Ak Partinin seçim atmosferinde Abdullah Öcalan ile görüştüğü ancak istediği cevabı alamayınca tecridin ağırlaştığı yönündeki iddiaları Sözcü İbrahim Kalın yalanlayarak yanıt verdi. Kalın, "Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" dedi.

İbrahim Kalın: İmralı ile görüşme olmamıştır

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçim sürecinde AK Partinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiasına ilişkin açıklama yaptı. "'İmralı ile görüşme oldu' iddiası önceki gün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim" diyen Kalın şöyle devam etti:

"Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil, böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır."

NE OLMUŞTU?

Yeni Yaşam'dan Nezahat Doğan'a konuşan gazeteci Amed Dicle, "Seçim atmosferinin olduğu bu dönemde AKP, Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptı ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi; istediklerini alamadılar…" iddiasında bulunmuştu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gazetenin habere dair paylaşımını alıntılayan Selahattin Demirtaş ise, "Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz