İhanet Ettiler

Yıldırım: FETÖ Said-i Nursiye, PKK Kürtlere ihanet etti

İhanet Ettiler

BAŞBAKAN Binali Yıldırım FETÖ'nün Said-i Nursi'ye, PKK'nın ise Kürtler'e ihanet ettiğini söyledi. Yıldırım, "Bu hainin teröristleri Almanya'da, Hollanda'da diğer ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. 'Hayır' çıksın diye canhıraş çalışıyorlar. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursi'ye diğeri Kürtlere ihanet etti. 15 Temmuz'da bunlar beraber çalıştılar" dedi.

HABER MERKEZİ

Referandum çalışmalarına katılmak üzere ilk olarak Bitlis'e giden Başbakan Binali Yıldırım, Muş Havalimanı'ndan 2'si Atak olmak üzere 4 helikopterle Bitlis'e geçtikten sonra saat 14.00'te Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Binlerce kişinin katıldığı miting alanına oluşturulan 2 ayrı arama kontrol noktalarında tek tek aranarak alındı. Partililer kontrol noktalarında gelenlere Türk Bayrağı, şapka, atkı ve ballı fıstık ezmesi dağıttı.

NEVRUZU KUTLADI

Başbakan Yıldırım, konuşmasına nevruzu kutlayarak başladı. Yıldırım, konuşmasını Bitlis'in Hizan İlçesi'nde doğan ve 1915'te Ruslarla savaşırken esir düşen Said-i Nursi ile başladı. Said-i Nursi'nin sadece alim olmadığını, aynı zamanda bir kahraman ve vatansever olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Said-i Nursi'yi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Said-i Nursi'yi yad ediyorum. Bu zat arkasında onlarca eser bıraktı. O sadece bir alim değil, aynı zamanda bir vatansever ve kahramandır. 1915'te Erzurum Hasankale'de savaştı, esir düştü. Sibirya'ya esir kampına gönderdiler. Avrupa'yı dolaşarak İstanbul'a döndü. Bitlisliler, şimdi birileri çıkıp hocayım diyor. Said-i Nursi'nin izindeyim diyor. Said-i Nursi'yi istismar etti. Esir kampından ülkesine geri geldi ama izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçıp Pensilvanya'ya sığındı. Hayatı CHP'nin tek parti döneminin zulmü altında ve hapislerde geçti. FETÖ hesap vermek yerine uzaklara kaçtı. Ülkesini terk etti. Bitlisli alim Said-i Nursi ülkesi ve vatanı için savaştı ama bu sahtekar bayrağına ve ülkesine savaş açtı. 15 Temmuz'da bu hain asker kılığı içindeki ajanlarını kullanarak bu milletin silahlarını millete doğrulatarak 250 vatandaşı şehit etti. 2 bin 194 gazi var."

FETÖ, SAİD-İ NURSİ'NİN TIRNAĞI OLAMAZ

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmediğini ancak eserlerini istismar ettiğini anlatırken, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu hain FETÖ, Bitlisli Said-i Nursi'nin tırnağı olamaz. Said-i Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Bu hain ne dedi? 'Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim.' Bu kadar alçak. Kürt olduğu için yanına gitmedi ama eserlerini istismar ediyorsun. Yazıklar olsun. Bu hainlerden yaptıklarının hesabı sorulacak. Şehitlerin, gazilerin hesabını mutlaka soracağız. Bu hainin teröristleri Almanya'da, Hollanda'da diğer ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. 'Hayır' çıksın diye canhıraş çalışıyorlar. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursi'ye diğeri Kürtlere ihanet etti. 15 Temmuz'da bunlar beraber çalıştılar. O akşam PKK Kandil'den diyor ki; 'Askerlere aman saldırmayın, onlar darbe yapacak.' 16 Temmuz'da tek tek yakanınca askerlere 'ateş etmek serbest' denildi. Alçaklar PKK, FETÖ 16 Nisan'da 'Hayır' çıksın diye omuz omuza çalışıyor. 'Evet' çıkarsa PKK biter. Evet, Bitlis diyor ki; Evet çıkacak. PKK da FETÖ de bitecek. Said-i Nursi'ye ihanet eden FETÖ'ye Kürt, Türk demeden katleden PKK'ya cevap vermeye hazır mısınız?"

SAİD-İ NURSİ'Yİ HAPİSLERDE ÇÜRÜTEN CHP'DİR

Başbakan Yıldırım, Said-i Nursi'yi örnek vererek, CHP'yi de eleştirdi. Yıldırım, "Merhum Said-i Nursi'yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyetidir. Bitlis PKK'ya, FETÖ'ye gerekli cevabı verecek mi? Bitlis 'Evet' diyerek, bir dönemin kapılarını kapatıp, yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacak. Bitlis tüm kalbi ile 'Evet' diyor mu? Barış, huzur ve kardeşlik için 'Evet' diyor mu?" dedi.

GÜÇLÜ HÜKÜMETLER DÖNEMİ BAŞLIYOR

Başbakan Yıldırım, referandum sonrası yeni anayasa ile birlikte güçlü hükümetler döneminin başlayacağını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım,CHP'nin tek adam ifadelerini de eleştirerek, "Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak. Seçim olan yerde tek adam olmaz. Milletin olduğu yerde tek adam olmaz. Kriz düşüncesi olmadan 5 yıl çalışacak, iş hizmet üretecek. 5 yıl sonunda gelip hesabı size verecek. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile ülkenin birçok sorununa çözüm geliyor. Ekonomi şaha kalkacak. Alevilerin, Sünnilerin, Kürtlerin, Türklerin sorunları bir olacak. Hepsi başımızın tacı birinci sınıf vatandaş olacak" diye konuştu.

KÜRTLÜĞÜNÜZLE İFTİHAR EDİN

Kürtlükle, bayrakla iftihar edilmesi gerektiğini belirterek, "Kürtlüğünüzle iftihar edin. Bu sizin eksiğiniz değildir. Bir şeyle daha iftihar edin. Ayyıldızlı bayraklarla iftihar edelim. Bunu alçak PKK görsün. Hem Kürtlüğünüzle, devletimizle, Türkiye Cumhuriyeti ile iftihar edeceğiz. Savaşta, neşede, tasada beraber olduk. Bundan sonrada devamlı beraber olacağız. Bu alçak terör örgütünü aramızdan söküp atacağız" dedi.

CHP'NİN SÖYLEDİKLERİ YALAN

Başbakan Yıldırım, CHP ve HDP'yi eleştirerek, konuşmasını sürdürdü. CHP ve HDP'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili mecliste herhangi bir şey konuşmadıklarını, kürsü işgali ve yumruklarla meşgul olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

KILIÇDAROĞLU'NUN TARTIŞMA TALEBİNE CEVAP VERDİ

"Her türlü çirkinliği yaptılar. Kendilerini kürsüyü kelepçelerdiler. Şimdi çıkmışlar Anayasa değişikliği meclisi zayıflatacak diyorlar. Çıkıp televizyonlarda tartışalım diyor. Anayasayı okumamışsın, ne getirdiğini bilmiyorsun, tartışalım diyorsun. Millet iş bekliyor. Millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor. Bizim tartışmaya zamanımız yok."

HDP'Yİ ANLATMAYA GEREK YOK

HDP'yi de eleştiren Başbakan Yıldırım, HDP'nin durumunu anlatmaya bile gerek duymadığını, önceleri "Türkiye partisi olduk" demelerine rağmen 7 Haziran'da hemen gittiler Kandil'e teslim olduklarını ifade etti. Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda 'Evet' pazarlığı da yaptı. Başbakan Yıldırım konuşmasını kalabalıktan 'Evet oyu isteyerek tamamlarken, Kürtçe ifadelerle de, "Evet, evet, evet, bin defa evet" dedi. Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından helikopterle Siirt'e geçti.

SİİRT'TE KONUŞTU

Bitlis'ten sonra Siirt'e gelen Başbakan Binali Yıldırım önce Valiliği ziyaret etti, sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçildiği 2004 yılındaki seçimi hatırlatan Binali Yıldırım, "2004 seçimlerinin startını siz verdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman başbakanımız o gün Siirt'ten başladı. 2007 halk oylamasında Siirt bir destan, bir tarih yazdı. Yüzde 94'ün üzerinde 'Evet' dediniz. 16 Nisan'da şimdi bu rekoru kırmaya hazır mısınız? Maşallah, Siirt, işi bitirmiş, Siirt tamam diyor. Ere ere ere diyor" dedi.

Başbakan Binali Yılıdırım, konuşmasının sonunda hükümet olarak bugüne kadar Siirt'te yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bizim işimiz hizmet, asla istismar siyasetine prim vermedik. Kardeşliğimiz Botan Çayı'nın aktığı vadiler kadar derindir. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak, Rum bu ülke birdir, bütündür birlikte Türkiye’dir. Milletimizin değişimine direnenlere gerekli dersi vereceğine yürekten inanıyorum. Güzel hayaller kuran, yeni hedefler kuranlar kazanacak, korku, tehdit pompalayanlar gene sınıfta kalacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz