İktidar, HDP'nin yükselişini provokasyonlarla önlemeye çalışıyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hükümetin kendi lehine olacak şekilde komplo ve siyasi provokasyonlar düzenlediğini iddia etti.

İktidar, HDP'nin yükselişini provokasyonlarla önlemeye çalışıyor

Adana'da HDP milletvekili adayları ile sivil toplum kuruluşları, oda temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Figen Yüksekdağ, açıkladıkları seçim bildirgesinin büyük destek gördüğünü söyledi. HDP'nin açıkladığı seçim bildirgesinin her kelimesi için mücadele verdiğini belirten Yüksekdağ şunları kaydetti:
"HDP olarak bugüne kadar 35 milletvekili ile meclis çatısı altında yaptığımız bir çalışma var. Mecliste tek muhalefet yapan partinin HDP olduğunu kimse inkar etmiyor. Biz 35 milletvekili ile bunları yaptık, siz bir de 100 milletvekili ile görün. Siz bir de bizi HDP iktidarında görün. Biz işte Türkiye'ye bu ufku kazandırıyoruz" dedi.
AK Parti hükümetinin AK Partililere de zarar vermeye başladığınıöne sürenYüksekdağ şöyle konuştu:
"Artık günü kurtarma şansımız yok. Bu siyasi iktidar bugünümüzü de, yarınımızı da cehenneme çevirdi. Bu iktidar bize parmağını sallıyor ve 'bugününüzü dününüzü harcadım, yarınınızı da harcayacağım' diyor. AK Parti hükümeti artık AK Partililere de zarar veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sevenleri ve sayanları var. Ama kendisini sevenlere de zarar veriyor. Türkiye'yi karanlık bir koridora götürüyor. Sarayından başka bir şey düşünmez olmuş. AK Parti 200 sayfalık seçim beyannamesi açıkladı. Bu 200 sayfayı topluyorsun başkanlık sistemi ortaya çıkıyor. Bunların matematiği işte böyle. Dönmüş dolaşmışlar icraatsızlık programlarını sergilemişler. Başkanlık sisteminden başka bir şey çıkmıyor. Ama Türkiye, bunun peşinden gitmek zorunda değil. HDP yeni bir seçenek olarak ortaya çıktı. Çürüyen ve toplumu da çürütme noktasına getiren bir siyasi düzen karşısında yeni bir halk seçeneği ortaya çıkardık."

PROVOKASYON ENDİŞESİ

Genel seçim öncesi HDP'ye zarar vermek için siyasi provokasyonlar yapıldığını iddia eden Yüksekdağ sözlerini şöyle sürdürdü:
"2015 seçimleri partimize karşı saldırı ve tehditler çıkarılıyor. 2015 genel seçimleri öncesinde HDP'nin önlenemez yükselişini gören siyasi iktidar, kendi lehine komplo ve siyasi provokasyonlar düzenliyor. Bu siyasi provokasyonlar ve saldırılar HDP'nin ileri yürüyüşünü durduramayacak. Bu siyasi iktidarın bizi paçalarımızdan aşağı çekerek, aşağı indirme çabaları boşunadır. Türkiye toplumu her şeyi görüyor. Ağrı'da halkların halklarımızın çoluğunun, çocuğunun kanı üzerinden HDP'ye karşı komplo kurmaya çalıştılar. Ama her şeyden önce HDP, barış ve halkların kucaklaşmasına vesile olacak bir ortam için uğraşıyor. Siyasi iktidarın böyle bir derdi yok. Ağrı'da komploları ortaya çıktı. Giden yaşamını yitiren gençlerimiz oldu. Başka yerlerde de yine provokasyonlarla karşımıza çıkıyorlar, temennilerde bulunuyorlar, dua ediyorlar, bunu yetmediği yerlerde HDP'nin bu yükselişine engellemeye çalışıyorlar. Ama HDP yayından çıkmış oktur. HDP'nin bu yükselişini kimse durduramayacaktır."

Kaynak: DHA