İktidarı da, düzeni de değiştireceğiz

Mithat Sancar, HDP'nin bütün birikiminin Yeşil Sol Parti'de olduğunun altını çizerek, tüm demokratik güçlere Yeşil Sol'a oy verme çağrısında bulundu. Sancar, “Bu iktidarı göndereceğiz" dedi.

İktidarı da, düzeni de değiştireceğiz

Yeşil Sol Parti İzmir İl Örgütü, Karabağlar Limontepe Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Açılışa Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve TÖP Eşsözcüsü Perihan Koca katıldı. Halaylarla başlayan açılışta sık sık “Jin, jiyan,azadi”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” ve “Şehid namırın” sloganları atıldı. Seçim Bürosunun bulunduğu cadde Yeşil Sol Parti bayrakları ile donatıldı. Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halkı selamlayarak, “Seçim bürosu açılışı diye geldik gördük ki alan mitinge dönüşmüş. İşte bizler buradayız hazırız geliyoruz” dedi. HDP'nin kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurgulayan Sancar, şöyle devam etti:

“HDP bu yolda her türlü engeli aşarak geldi. Sizlerin desteğiyle sizlerin kararlılığıyla dimdik ayakta duruyor. Ve değiştirmeye geliyor bu düzeni. HDP Bu ülkedeki bütün devrimci mücadelelerin özgürlük ve demokrasi mücadelelerinin bütün sosyalizm mücadelelerinin birikimine dayanan bir partidir. Bunları temsil eden bir partidir. Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve direnişi Türkiye'nin devrimci demokrat güçlerinin mücadelesiyle bu partide buluştu. Bu parti bütün unsurlarıyla bütün bireyleri ve bileşenleriyle bir bütündür. Bu parti bu ülkenin umudunun rengarenk tablosudur. İşte bu nedenle bu iktidar da bu rejim de HDP'den korkuyor. HDP iktidarın kabusudur. HDP bu rejimin korkulu rüyasıdır. Çünkü gerçek değişimin alternatifi olan parti buradadır. Sizlerin iradesindedir”

'ARTIK YETER, EDİ BESE'

HDP'nin bu nedenle engellenmeye çalışıldığını söyleyen Sancar, “Davalar açtılar saldırdılar ellerinden gelen herşeyi yaptılar ama sizlerin iradesini bu seçimlerde sandığa yansıtmaya asla engel olamayacaklarını söylemiştik. Bu sözümüzü de tuttuk. HDP'nin bütün birikimi Yeşil Sol Parti'dedir. Yeşil Sol Parti'nin ağacının kökleri aynı topraklardadır. Bu partinin dalları ve yaprakları aynı kaynaktan beslenmektedir. Bu parti şimdi yürüyüşü omuzladı ve hedefe doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Bu iktidarı göndermeye geliyoruz. Bu zulüm iktidarını mutlaka göndereceğiz” diye konuştu. “Bu düzeni değiştireceğiz. Bu zulüm sömürü talan düzenini mutlaka değiştireceğiz. Yalan düzenini bitireceğiz” diyen Sancar, Adalet Bakanı'nın Kürtçe diline yönelik söylemlerine dikkat çekerek şunları kaydetti;

“İktidarın temsilcileri Kürt illerine gittiklerinde birden Kürt dostu kesiliyorlar. Ne diyor Adalet Bakanı, 'Kürtçe üzerindeki yasakları biz kaldırdık' diyor. Hangi yasakları kaldırdınız? Bu bir inkar ve yalan iktidarıdır. Kürtçe tiyatro oyunlarını yasaklayan, kitapları yasaklayan bu iktidardır. Kürtçeyi bir hak olarak tanımıyorlar. Kürtçe onlar için bir suç unsurudur. Türkiye'de değil başka nerede olursa olsun Kürtlerin kazanımlarına saldıran bu iktidarın kendisidir. Japonya'da bir üniversitede Kürt dili bölümü açılıyor ona bile müdahale ediyorlar. Kürtçenin herhangi bir yerde gelişmesi yönünde atılan her adımı engelliyorlar. Kürtçe üzerindeki yasakları bunları kaldırmışlar güya, hepsi yalan. AKP bu iktidarın başı olarak Kürt düşmanıdır. Biz bu iktidarı göndermeye geliyoruz. Bu iktidarın bu ülkeye yaşattığı felaketlerin haddi hesabı yok. O nedenle artık yeter diyoruz. Edi Bese”

'BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ, BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Değişimin ve demokratik dönüşümün gerçek adresinin Yeşil Sol Parti olduğunu belirten Sancar, iktidarı göndereceklerini bu düzeni de değiştireceklerini vurguladı. Konuşmasında Deniz Poyraz başta olmak üzere mücadelede yaşamını yitirenleri de anan Sancar, Kürt sorununa demokratik çözümün Yeşil Sol ile geleceğini ve kalıcı barışı kuracaklarını vurguladı.

İktidarı ve düzeni değiştirmek için Yeşil Sol Parti'ye oy verme çağrısında bulunan Sancar, “Bizler yoksulluğu, talanı, yalanı bitirmeye, savaş politikalarını durdurmaya geliyoruz. Oylarımızı bütünleştirelim boşa giden her oy AKP-MHP iktidarına yarar. Oylarımızı dönüşümün iradesine Yeşil Sol'a verelim. Yapacak çok işimiz var. Deniz Poyraz yoldaşımızın hayalleri ve umutları var. Onlar bizim kalbimizde görev olarak duruyor. Ona söz vermiştik. Senin hayallerini ve umutlarını mutlaka gerçeğe dönüştüreceğiz. Burada bir kez daha Deniz Poyraz yoldaşımızı ve bütün kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlara söz veriyoruz; hayallerinizi umutlarınızı gerçekleştireceğiz. Onların anısı için oyları Yeşil Sol'da buluşturuyoruz. Hiçbir saldırı hiçbir oyun kumpas bizi durduramaz. Bugüne kadar her şeyi denediler. Diz çökmedik boyun eğmedik. Tam tersine yürüyüşümüz daha da büyüdü. Şimdi bütün bunları sonuca ulaştırma zamanıdır. Mahalle mahalle sokak sokak ev ev dolaşacağız. İzmir'de bütün halkların iradesini Yeşil Sol'un altında buluşturacağız. Bu ülkeye demokratik Cumhuriyetin kurulmasının yollarını açacağız. Bu gelecek bizim hedefimizdir, bu gelecek yakındır, bu geleceği kurmak en başta kadınların ve gençlerin elindedir. Özgürlük için geliyoruz. Bütün dostlarımızla zafere ilerliyoruz. Mutlaka kazanacağız. Bu iktidarı göndereceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz