İnsan Ve Adalet Merkezli Siyaset

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, “Bizim anlayışımızda asıl olan insandır. Siyasetin merkezinde insan olacak. Siyaset adalet temelli olacak.” dedi.

İnsan Ve Adalet Merkezli Siyaset

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada birbirinden önemli mesajlar verdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada Yapıcıoğlu, “Bizim anlayışımızda asıl olan insandır. Siyasetin merkezinde insan olacak. Siyaset adalet temelli olacak.” dedi.

Halkı Kürtçe, Türkçe ve Zaza’ca selamlayarak başlayan Yapıcıoğlu “Amed sizinle gurur duyuyor.” diyen gençlere “Amed, babamız Adem’den beri sizin fedakarlığınızla, samimiyetinizle gurur duyuyor.” yanıtını verdi.

“Kürd meselesini birkaç günde çözebiliriz”

“Kardeşlerim sorunlarımız var. Aslında pek çok kişi bu sorunların farkında ama bu sorunların hangisinin önceleneceği konusunda yapılan yanlışlar var. Çözümün ne olduğu konusunda kafalarda karışıklıklar var. Hatırlayın. Yaklaşık 3 sene önce yine bu meydanın az ilerisinde, caminin köşesinde bir miting yapmıştık. 2015 Haziran seçimlerinde. Birileri ‘Barışa şans tanıyın, bir seferliğine daha bizi destekleyin.’ demişti. Umduklarının üzerinde bir destekle meclise gidince memleketteki karışıklıklar artmıştı. ‘Kürd meselesi bizim meselemiz, bunu biz çözeceğiz.’ demişti birileri. Bugün ‘Böyle bir mesele yok.’ diyorlar. İki tarafı çıkmaz olan bu sokaktan çıkmaya kararlı mıyız? Evet, ‘Böyle bir sorun yoktur.’ diyen ile ‘Bu sorunun çözümü şiddettir.’ diyenler bu meseleyi çözemez. Samimiyet olursa herkes adil olma konusunda kendi kendine söz verirse bu mesele birkaç günde çözülür.” ifadelerini kullandı.

“Siyasetimizde insan ve adalet olacak”

“İster devletin, ister örgütün ideolojisi olsun artık çocuklarımızı kurban vermeyeceğiz. Sesinizi yükseltin. O siyaset bohçasını toplayıp gitsin. Evet, kardeşlerim, siyasetin merkezinde insan olacak, hedefinde ise adalet olacak. Hedefi gerçekleştirmek için siyaset yapılacak. Yola çıkarken ‘gerçek adalet’ dedik. Bugün ‘önce insan, öncelik adalet’ dedik. Adalet hedeftir. Adalete ulaşmak hedeftir. Genç kardeşim sana soruyorum: ‘Kadroların çalışmasında nasıl bir çalışma yapılıyor?’ 16 yılda aldığın üniversite diplomasının kâğıt parçasına dönüşmesine razı değiliz. O yüzden mülakat değil liyakat diyoruz. Liyakati nasıl gözden uzak tuttuklarını, kadroları nasıl yandaşlara peşkeş çektiklerini dünya âlem biliyor.” şeklinde konuştu.

“Memleketi savunmaya kararlıyız inşallah”

 “Benim güzel kardeşlerim. Bugün 15 yıl öncesine göre cezaevindeki insanların sayısı 5 kat artmış. Neden? Çünkü millet adalete güvenmiyor.” diyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes kendi adaletini kendi eliyle sağlamaya çalıştığı için bu haldeyiz. İnşallah biz adaletin savunuculuğunu yapacağız.  Memleketin sorunları çok. Bu sorunların ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunların nasıl çözüleceğine dair projelerimiz var. Bizim reçetelerimiz uygulanırsa çözülemeyecek mesele yoktur.”

“Uyuşturucuyla mücadele edilmeli”

Her geçen gün büyüyen uyuşturucu sorununa da değinen Yapıcıoğlu, “Bacılarım, kardeşlerim. Özellikle annelere sesleniyorum. Bizim bankadaki hesaplarımız büyürse ama çocuklarımızın gençlerimizin geleceğini karartan uyuşturucuyla mücadele edilmezse, gelirinizin büyük kısmını çocuğunuz esrara verirse razı mısınız? Şu anda uyuşturucu kullanma yaşı 12’ye inmiş. İlkokul çocukları aralarında uyuşturucu muhabbetleri yapıyorlar. Bunun tedbirini alma niyetleri yok. Onların öncelikleri farklı. Onlar kendi ideolojileri ayakta kalsın, 3-5 oy kaybetmesin diye düşünüyor. Allah’ın izniyle biz memleketin diğer meseleleriyle güzel yollar, çözüm önerileri getireceğiz. Ama bütün bunları çözerken sakin olacağız. Çözüm yollarını getirirken memleketi savunmaya, hakkınızı kimseye yedirmemeye kararlıyız inşallah.” şeklinde konuştu.

“Aziz halkına hizmetkâr olmaktır”

“Allah’ın izniyle biz memleketin diğer meselelerine de çözüm önerileri getireceğiz. Ama bütün bunları çözerken sakin olacağız.” diyen Yapıcıoğlu, “Biz diyoruz; ‘Bizi kandıran bizden değildir.’ İnşallah bu kardeşiniz sizin temsilciniz olarak oraya gidince bazı şeyler değişecek. Siyaset değişecek. Biz yola çıktıktan beri diyoruz; ‘Halkının yüzde 99’unun Müslüman olduğu ülkede hala halkın inancına aykırı kanun varsa bu ayıp yeter. Bir insan milletin vekâletini alıp Ankara’ya gittikten sonra mecliste otururken, milletin oylarıyla oraya gelen insanlarla birleşip insanın tarihine, geleneğine aykırı adımlar atamaz.” dedi.

“Milletimizin iradesine sahip çıkalım”

“Aziz kardeşlerim. Bir günümüz ve gecemiz kaldı. Sizden bir şey istiyorum. Hafızanızı tarayın, telefon rehberine bakın. Aramadığınız, ikna edebileceğiniz kimse var mı? Belki siyasetin kaderini değiştirecek bir oy olur.” diyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Sadece rekorları değil, zincirleri de kıracağız. İslam’la şereflendikten sonra bir daha küfrün tahakkümüne girmeyen Diyarbakır’ı bu sıkıntılardan kurtar. Bütün İslam âlemini zulmün her çeşidinden ve küfrün her milletinden muhafaza et. Allah cehd ve gayretinizi artırsın inşallah. Esselamu aleyküm.”

Saat 17.30’da Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting yaklaşık üç saat sürdü. Büyük bir coşkuya sahne olan mitinge kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına her kesimden insanlar yoğun katılım gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz