Görüş Bildir

İranlı vekilden Erdoğan'a: Sakın İrana gelme!

İranlı Vekil Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'a yapılacak ziyaretinin iptal etmesini belirterek; "İran karşıtı sözlerinden sonra Tahran'a ziyaretinin bir getirisi olmayacak bu yüzden ertelenmeli" ifadelerini kullandı.

İranlı vekilden Erdoğan'a: Sakın İrana gelme!
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili olan Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’a yapmayı planladığı ziyaretinin iptal edilmesini istedi.
İran'da Tasnim adlı Haber Ajansı’na demeç veren Mansur Hakikatpur, “Sayın Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinden sonra Tahran’a yapacağı ziyaretinin herhangi bir getirisi olmayacak, bu nedenle ertelenmelidir” ifadelerini kullandı.


"ERDOĞAN DAİŞ'İ DESTEKLİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İran hakkındaki sözlerini geri almasını ve davranışlarını değiştirmesini isteyen İranlı Vekil Mansur Hakikatpur, “İran’ın Yemen’in iç işlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler, münafıkçadır ve boştur. Çünkü Türkiye kendisi DAİŞ gibi bir terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor” diye konuştu.


TÜRKİYE’YE SERT CEVAP VERİLMELİ

İran Milletvekili Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede ise Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için “hazmedilemez” olduğunu belirtti. 
Mansur Hakikatpur, “Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert bir şekilde cevap vermeli” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi