İslam NATO'sunu oluşturalım

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Diyarbakır'dan birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Gelin diyorum Kuran'ın etrafında birleşelim, 2 milyarlık İslam alemini bir araya getirelim. İslam Birliği'ni kuralım, İslam NATO'sunu oluşturalım" dedi.

İslam NATO'sunu oluşturalım

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Diyarbakır'da cuma namazını partilileriyle birlikte tarihi Ulucamii'nde kıldı. Namazın ardından merkez Sur İlçesi'nde esnafı ziyaret eden Kamalak, yoldan geçen vatandaşlara da karanfil dağıttı. Daha sonra basın açıklaması yapan Kamalak, birlik ve beraberlik çağrısında bulunanarak, şunları söyledi:

KARANFİLLER DAĞITTI

"Bu oyunu bozmamız lazım çünkü, hepimizin Rabbi, Peygamberi, kıblesi birdir. Bu kadar birlik bize yetmiyor mu? Bunun etrafında birleşmemiz lazım. İnancımızın etrafında birleşmemiz lazım. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, bir araya gelmek durumundayız. Şunu da soruyorum. Diyarbakırlı kardeşlerim, inanmış insanlar, misalen Bursa'daki,  Ankara'daki, İzmir'deki, Konya'daki kardeşlerini pasaportla, vizeyle mi görmek ister? Varmı öyle bir düşünce? Sanmıyorum şu halde diyoruz ki inancımız etrafında birleşelim. Ne Türk, Kürtsüz yaşayabilir,  ne de Kürt, Türksüz olabilir. İkisi bir araya geldiğinde tarihte olanlar gibi inşallah yeni şeyler olur.  Yeni destanlar yazılır. Biz diyoruz ki, Kürdüyle, Türküyle, Rabbi, Peygamberi, kitabı bir, kıblem bir diyen kardeşlerime çağrı yapıyorum. Gelin diyorum Kuran'ın etrafında birleşelim, 2 milyarlık İslam alemini bir araya getirelim. İslam Birliği'ni kuralım, İslam NATO'sunu oluşturalım. İslam para birimine geçelim, İslam Kültürel İşbirliği Teşkilatı kuralım, ayrılığa değil birliğe çağrı yapalım. O zaman göreceğiz şu an paramparça olmuş olan ümmet tüm insanlığa yol gösterecek daha huzurlu ve mutlu bir hayat sürecek."

KARİKATÜR AFİŞLERİNE YANITSIZ

Kamalak'a daha sonra gazeteciler, Diyarbakır'ın DBP'li Yenişehir Belediyesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatür afişlerini asması sordu. Kamalak, "Mahiyetini bilmiyorum, mahiyetini bilmediğim konuda bir şey söylemem doğru olmaz ancak işin hakikatini araştırmak lazım. Kabul edilebilir bir şey değil. Bizim tahriklere değil huzura, birliğe, birleştirici düşüncelere ihtiyacımız var' dedi. Kamalak ve beraberindekiler daha sonra Hz. Süleyman Camisi'ne giderek dua etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz