Görüş Bildir

İstiklal Caddesi patlaması için HDP EŞ BaşkanıYüksekdağ; bakın ne bomba açıklama yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ İstanbul İstiklal Caddesi patlaması sonrasında PKK yandaşlığı yaparcasına bakın ne açıklamalarda bulundu? Cumhurbaşkanı'na göndermelerde bulunan Yüksekdağ; PKK'ya sırtımızı dayadık dedi

İstiklal Caddesi patlaması için HDP EŞ BaşkanıYüksekdağ; bakın ne bomba açıklama yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ İstanbul İstiklal Caddesi patlaması sonrasında PKK yandaşlığı yaparcasına bakın ne açıklamalarda bulundu? Cumhurbaşkanı'na göndermelerde bulunan Yüksekdağ; PKK'ya sırtımızı dayadık dedi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Nevruz kutlamaları kapsamında gittiği Mersin'de “Acı bizim acımız ama bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ölenleri kendi canı saymıyor bile. 400 milletvekili alamayan demek ki yüzlerce insanın canını almak istiyor” diyerek skandal açıklamalarda bulundu. Hakkında gençleri canlı bomba olmaya teşvik soruşturması bulunan Figen Yüksekdağ, Taksim'deki kanlı terör saldırısı sonrasında yine teröristleri korudu!

Partisinin Akdeniz ilçesinde düzenlenen Nevruz mitinginde konuşan Yüksekdağ, Taksim İstiklal Caddesi'nde 20'si yaralı 4 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınayıp, teröristleri lanetleyeceği yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ithamlarda bulundu. Yüksekdağ'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Dertleri, davaları kaos çıkarmak. Halkımızı kendilerine mecbur bırakanlar bugün Türkiye’yi adeta Suriye’ye dönüştürdü. Halkımız geleceğe güvenle bakamıyor. Bu kirli amaçlarının üstünü vatan millet hamasetiyle örtmeye çalışıyorlar.

“Hiç utanmadan Saray’daki, ‘Vatan ölenler varsa vatandır’ diyor. Acı bizim acımız ama bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ölenleri kendi canı saymıyor bile. 400 milletvekili alamayan demek ki yüzlerce insanın canını almak istiyor.”

Bombacı Yüksekdağ!

Geçtiğimiz yaz aylarında "Sırtımızı PKK'ya dayadık" açıklamalarıyla terörle olan ilişkisini itiraf eden Yüksekdağ hakkında soruşturma açılmıştı.

Örgüt üyesi gençleri canlı bomba olmaya teşvik ettiği ortaya çıkan Yüksekdağ, AK Parti binasına saldıran canlı bomba Yasemin Çiftçi’nin anmasına da katılmıştı.

Anma sırasında, “Devrimci hareketin komünist evlatları olarak bizler asla yenilgiyi kabul etmedik. Bu memlekette devrimci yürüyüşümüz içinde çok kazandık çok kaybettik. Çok yendik çok yenildik, çok can aldık, çok can verdik” dediği ortaya çıkmıştı.

Figen Yüksekdağ konuşmasında “Yaseminler varsa ve yaseminleşecek olan genç yoldaşlarımız ve kardeşlerimiz varsa, bu dava asla ve asla yenilmeyecektir. Yasemin yoldaşın izinden yürümeye devam edeceğiz” diyerek, gençleri canlı bomba olmaya teşvik etmişti.

Çiftçilikle uğraşan Türk kökenli bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusu olarak 1971 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu.Lise çağlarında sosyalist hareketle ilgilenmeye başladı ve İşçinin Yolu dergi çevresine katıldı. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltında kaldı. Sonrasında öğrenci evlerinde kaldı. 8 ay sonra İstanbul'a gelerek Özgür Gençlik çevresine katıldı.

Atılım gazetesinde birlikte çalıştığı Sedat Şenoğlu ile, Şenoğlu cezaevindeyken evlendi. Uzun yıllar kadın haklarıyla ilgili konularla ilgilendi. Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) genel başkanlığını da yapan Yüksekdağ, Haziran 2014'te HDP II. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir