İttifak fire verdi

KADEP, HDP ile 7 Haziran'da yapılacak seçimde ittifakından çekildi. Başkan Bakşi, "Hem temsiliyet hem oe mutabakat metni yüzünden anlaşamadık" iddiasında bulundu.

İttifak fire verdi

 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP, Kürt parti ve sivil toplum kuruluşları ile ittifak çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştiren HDP, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısı ile Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), AZADİ Hareketi ve Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) ile kurduğu ittifakı kamuoyuna duyurdu. Son ana kadar bu ittifakta adı geçen KADEP’in ise ittifaktan geri çekildiği ve HDP ile ortak hareket etmeyeceği öğrenildi.

>KDP İLE YOLLAR AYRILDI

>KADEP Genel Başkanı Lütfi Baksi, HDP ile anlaşamadıklarını belirterek, "Mahalli seçimlerde de bize sözler verdiler. Ancak yerine getirmediler. Bu seçimler için de kuşkulandık. Baktık mahalli seçimlere yakın tavırları var. Biz de ittifaktan geri çekildik" dedi.

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Ortaklığın rastgele bir durum olmadığını ve temsiliyet istediklerini ancak bu konuda net bir yaklaşım göremediklerini anlatan Baksi, "Bir temsiliyetin olması lazımdı. Ayrıca ben temsiliyet konusunda kendimi öne sürmedim. Partimizin bir temsiliyetinin olmasını istedik. Ancak bu konuda anlaşamadık. Bunun yanı sıra mutabakat metnin içeriği konusunda anlaşamadık. 12 maddelik mutabakat metnindeki iki madde bizi rahatsız etti" diye konuştu ayacağız" diyerek sözlerini tekrarladı.  Kısa konuşmasının ardından Demirtaş, grup toplantısına partilerle sohbet ederek devam etti.

a ve Osmanlı döneminden kalma Bursa'daki çilek tarlalarına denk geldiği için projede bazı değişiklikler yapıldı. Törende konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2035 te dünyada enerji tüketimi yüzde 40 artacağını, petrolün yüzde 35'inin, doğazgazın ise yüzde 70'inin boru hatlarıyla taşınacağını söyledi.

>Erdoğan'dan AB yetkilisine esprili gönderme

>Törende ABD ve AB'den enerji temsilcileri de yer aldı. Avrupa Komisyonu’nun Enerji Birliği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic’in konuşmasına kullandığı bir kaç Türkçe cümle, Cumhurbaşkanı Erdoğan için espri konusu oldu. Erdoğan, "Maşallah Sayın Sefcovic bu kadar Türkçe'yle Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar aç kalmadan gider" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz