İyi Parti’den 2 ilçe kongresi

İyi Parti’nin Diyarbakır’daki ilçe kongreleri serisi devam ediyor. Dün de merkez Yenişehir ve Kayapınar İlçe Kongreleri yapıldı. Kayapınar’de Ekin Yenişehir de ise Arıtürk’ün listeleri seçimi kazandı.

İyi Parti’den 2 ilçe kongresi

İyi Parti’nin Diyarbakır ilçelerindeki teşkilatlanma ve kongrelerinin serisi devam ediyor. Dün de Merkez Kayapınar ile Yenişehir İlçe Teşkilatlarının kongreleri yapıldı. Kongrede İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajları okundu.

İl Başkanı Vecdi Ensarioğlu kanışmalarında, seçim takvimiyle alakalı hükümeti eleştirdi. Ensarioğlu şöyle dedi;

ENSARİOĞLU KONUŞTU

“Önceki gün Devletimize hakim olan liyakatsiz bir yönetiminin bir örneğini daha gördük. Kurumlar arası koordinasyonsuzluk mu dersiniz, liyakatsizlik mi dersiniz ne ararsanız var. ÖSYM kurumu YKS sınav tarihini açıkladı, herhalde yukarılardan iyi bir azar yediler ki ikiletmeden YKS takvimini değiştirdiler. Yazık ettiniz bu ülkeye, gençlerimizin yakalarından elinizi çekin artık. Bırakın gidin yeter, liyakatsizliğinizle ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, bu ülkeye sizden çok daha iyi yönetecek liyakatli, alanında başarılı insanlarımız var ve önlerini açın.”

AK PARTİ DEVLET DEĞİL

AK Parti’nin devlet değil siyasi bir parti olduğunu ifade eden Ensarioğlu, “Her gittiğimiz yerde acık açık söylüyoruz Akp devlet değil bizim gibi bir siyasi partidir. AKP’ye oy vermeyen sadece bir siyasi partiye oy vermemiş olacak. Biz devleti oylamıyoruz.. Biz iktidara geldiğimizde; AKP’nin yok ettiği gençlerimize ve vatandaşlarımıza iş, aş, eğitim ve adaleti geri getireceğiz. Mutlu olacakları bir gelecek inşa etmek için geleceğiz. Halk ile devlet arasında köprü olacağız” “dedi.

Tek listeyle gidilen seçimlerde, Kayapınar İlçe Başkanlığına Mehmet Emin Ekin ve listesi, Yenişehir İlçe Başkanlığına Ahmet Cihat Arıtürk ve listesi seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz