İYİ Parti’den CHP’yle iş birliği iddialarına yalanlama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimler için iş birliği yapacağı iddialarına dair konuştu, “Bizim için esas olan İYİ Parti’yi birinci parti yapmaktır” dedi.

İYİ Parti’den CHP’yle iş birliği iddialarına yalanlama

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı ardından Genel Merkez'de açıklama yaptı.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere yönelik CHP ile iş birliği yaptığına yönelik iddiaları yalanlayarak amaçlarının İYİ Parti’yi birinci parti yapmak olduğunu belirten Zorlu, “Hedefimiz kendi kadrolarımızla, kuruluş felsefemizin bir gereği olarak milletimizin karşına çıkıp bu rekabette yer alabilmektir. Seçim iş birliği farklı bir tartışma, farklı bir boyut. Bu da yeri geldiğinde böyle bir gerekçe oluştuğunda yetkili kurullarımızca irdelenir, olup olmayacağına karar verilir” dedi.

‘YEREL SEÇİM STRATEJİSİ DEĞERLENDİRİLDİ’

“Toplantımızda iki önemli başlığımız vardı” diyen Zorlu, “İlki, 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlere yönelik muhasebemizi sürdürüyoruz. Eksikliklerimizi irdeleme devam ediyoruz. Bununla ilgili değerlendirme gerçekleştiğini söyleyebilirim. İkinci maddemiz de 31 Mart’ta gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerinde, nasıl bir strateji ile ilerleyeceğimize yönelik bir değerlendirmede bulunduk” ifadesini kullandı.

ZAMLAR DANIŞTAY’A TAŞINACAK

İktidarın ekonomi alanında attığı adımları ve ÖTV’ye yönelik zamları da gündeme getiren Zorlu, Anayasa Mahkemesi’ne doğrudan başvuru hakları olmadığı için ÖTV zamlarını bir iptal davası ile Danıştay’a götürdüklerini aktardı ve şöyle sözlerini sürdürdü:

“Zira Cumhurbaşkanı Kararları idari yargı denetimine tabi olup Cumhurbaşkanı olağan dönemlerde sadece kanun ile belirtilen alt ve üst sınırlar içinde indirim, istisna, muafiyet ve oranlara ilişkin değişiklik yapabilir. Bu düzenleme açıkça Anayasa’ya aykırı olup ölçüsüz bir yetki devridir.”

BURSA’DAKİ PROTESTOYA MÜDAHALE

ÖTV zamlarına ilişkin partisinin 81 il başkanlığında yapılan ortak açıklamaya değinen Zorlu, Bursa’daki protesto sırasında ise Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Hasan Toktaş’ın AK Parti il binası önüne boş bir benzin bidonu koymak istediklerini ancak güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğunu söyledi.

Zorlu, “Bu milletimizin feryadı. Böylesine anlamlı ve masum bir protestoyu bile hazmedemeyenlerin kalkıp demokrasiden, özgürlüklerden, millî iradeden söz etmesi abesle iştigaldir. Korkmayın! Bizim sesimiz de sözümüz de milletimizin vicdanıdır, onun haklı feryadıdır. Haksızlıklarınızın, hukuksuzluklarınızın ve kötülüklerinizin karşısında İYİ Parti kadroları olacaktır” dedi.

‘NEZAKET ZİYARETİYDİ’

İYİ Parti’nin yerel seçimlere yönelik CHP ile iş birliği yapacağına yönelik iddialar sorulan Zorlu, “Sayın Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Genel Başkanımızın 3’üncü Olağan Büyük Kurultayımızda yeniden seçilmesi ile ilgili. Bir tebrik ve nezaket ziyaretiydi. Görüşmeden ne yaklaşan yerel seçimler ne de iddialara ilişkin değerlendirme olmamıştır. Sayın Davutoğlu da ziyaret etmişti. Bunun da içeriği bundan ibarettir” dedi ve şunları kaydetti:

“Bir seçim iş birliği gerçekleşti, bu iş birliği seçim iş birliği olarak sona erdi. Şimdi biz önümüzdeki süreçte yetkili kurullarımızla yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceğimizi değerlendiriyoruz. Genel Başkanımız odak grup çalışmaları yapıyor. Yani milletvekillerimizden, teşkilat mensuplarımızdan, il başkanlarımızdan zaman zaman onların görüşlerine başvurmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bölgelere de gitmeye başlayacak Sayın Genel Başkanımız. Bizim için esas olan İYİ Parti’yi birinci parti yapmaktır. Hedefimiz kendi kadrolarımızla, kuruluş felsefemizin bir gereği olarak milletimizin karşına çıkıp bu rekabette yer alabilmektir. Seçim iş birliği farklı bir tartışma, farklı bir boyut. Bu da yeri geldiğinde böyle bir gerekçe oluştuğunda yetkili kurullarımızca irdelenir, olup olmayacağına karar verilir.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz