İYİ Partili Ağıralioğlu: İyilik adına mücadele etmeye devam edeceğim

İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu, partisinden ayrılacağı iddialarına son noktayı koydu: İyilik adına mücadele etmeye devam edeceğim.

İYİ Partili Ağıralioğlu: İyilik adına mücadele etmeye devam edeceğim

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda 'Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı' olarak görev yaparken yerine Rıdvan Uz getirilen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis’te partisinin grup toplantısına katıldı. Ağıralioğlu, İYİ Parti lideri Akşener’in konuşmasının ardından salondan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Partim adına bana tebliğ edilen bütün görevleri ifa ederken genel başkan dahil, partimizin milletvekilleri, divanı dahil, yol arkadaşlarımız dahil bütün milletimizin iftiharı ve övüncü olduğuma inanıyorum” ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, partisinden istifa edip etmeyeceğine dönük tartışmalara dair, “İyilik adına mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

‘SİYASİ KAMPLAŞMALAR STERİL ALANLAR OLUŞTURDU’

Son divan değişikliğinin kamuoyunda partinin siyaset tarzı mı değişiyor tartışmalarını beraberinde getirdiğini belirten Ağıralioğlu, “Türkiye’de siyasi kamplaşmaların, siyasi kompartımanların herkesin kendi cenazesine herkesin kendi düğününe sevinip üzülebildiği steril alanlar oluşturmuştur. Allah’a hamdolsun ki Türkiye’de siyasi iddialarımızı taşırken kullanmış olduğumuz mesuliyet dilini, Türkiye’nin geleceğini inşa ederken iyilikle çıkmış olduğumuz bu yolun partim adına söz söyleme selaheti bulduğum her imkânı kullanırken millet vicdanında ortak üzüntüye dönebilmiş olması benim de partimin de dava arkadaşlarımın da iftiharıdır” açıklamasını yaptı.

'SİYASET TARZI DEĞİL, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ'

“Milletimize namus sözümüz şudur” ifadelerini kullanan Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bunca kamplaşmanın arasında bunca siyasi kompartımanlar arasında, herkesin kendine üzülüp kendine sevindiği bu zeminde, memleketimin ortak üzüntüsü olabilmenin iftiharıyla partide iyilik adına mücadele etmeye devam edeceğim. Dün İYİ Partimizin Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Bey’in mevzuyla ilgili bir soruya verdiği cevap, bu değişikliğin bir görev değişikliği olduğu, bir tarzı siyasetten vazgeçildiği endişelerini giderecek şekildedir. Partimiz adına yapılan açıklama partimizde siyasi olarak tarzı siyasinin değiştiği iddialarını boşa çıkaracak, endişeleri ortadan kaldıracak bir açıklamadır. Bu açıklama şahsi bir nöbet değişikliğinden ibarettir. “

‘CUMA GÜNÜ AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK’

Gazetecilere cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğinin bilgisini de veren Ağıralioğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Makam ve mevkilerden değil kalbimden güç alarak konuşuyorum ve konuşmaya devam edeceğim. İyilik yolunda, iyilerle memleketin selameti için mücadele edeceğiz. İnşallah hep beraber memleketi selamete çıkaracağı. Siyasi olarak her mevkide çalıştım. Mevzi seçmeden çalıştım. Verimli olabilme imkânı olan yol arkadaşıyım. Şu benim için bir övünç ve milletime de sözümdür. Bir değişiklik ne için bu kadar milletimizin gündeminde olsundan çıkarabildiğim sorumluluğu siyasi sorumluluk olarak taşımalıyız. Dört yıldır siyasetin bu kadar kamplaştığı bir zeminde herkesin üzüntüsü olmak benim şerefimdir. Bu şerefi kendi adıma partimin sorumlulukları adına taşımaya devam edeceğim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz