Görüş Bildir

İzleme heyeti kurulacak, talimatları da Erdoğandan

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamalarına göre hükümet 'İzleme Heyeti'nden geri adım atmadı. Arınç, "Heyet 5-6 kişi olacak" dedi. Arınç, bununla birlikte, bu çalışmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları, görüşleri doğrultusunda devam ettireceklerini belirtti.

İzleme heyeti kurulacak, talimatları da Erdoğandan

 Çözüm süreci kapsamında kurulması düşünülen İzleme Heyeti konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haberim yok, bunları doğru bulmuyorum" sözleri üzerine, "Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir" diyen Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuştu.

>İZLEME HEYETİ KURULACAK

>İzleme Heyeti'nin kurulacağını ve bu heyetin 5-6 kişi olacağını söyleyen Arınç, Erdoğan'ı bilgilendireceklerini söyleyerek "Onun talimatları, görüşleri doğrultusunda da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

>"İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. Bundan sonra sayın Akdoğan’ın, benim ve ilgili insanların sözlerine itibar edilmeli. İzleme heyetinde 5-6 kişi olacak. Akil insanlardan izleme heyeti olarak gördüğümüz kişilerden birileri seçilecek."

>"Sayın Cumhurbaşkanımız süreci başlatan ve sahiplenen bir kişi olarak yapılacak işlerden mutlaka etraflıca bilgi sahibi olmalıdır. Bu görev bize düşüyor diye düşündük. Sayın Başbakanımız ve süreçle ilgili arkadaşlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edeceklerdir. Onun talimatları, görüşleri doğrultusunda da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

>MÜZAKERE SÖZÜNÜ KARŞI ÇIKTI

>"Bizim kabul edemeyeceğimiz noktalar elbette vardır, Eşme'den, hakikat ve yüzleşme komisyonundan bahsedilmiş olması, biz bu çalışmaların içerisinde PKK'nın veya İmralı'nın terminolojisine bağlı kalamayız. Biz hükümetiz, devleti yönetiyoruz. O yüzden bir şey yapılacaksa bunun örgüte ait terminolojiyle değil hükümetimizin uygun gördüğü şekil ve tarzda yapılması gerekir. Her şeyi reddediyor anlamında söylemiyorum ama mesela diyalog başka şeydir, müzakere başka şeydir. Onlar hep müzakere sözünü kullanabilirler, biz müzakere sözünü şu veya bu sebeple kabul etmeyebiliriz, etmiyoruz da zaten."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi