İzmir AK Parti'de Binali Yıldırım sevinci

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, Ak Parti Genel Başkan adayı ve başbakan adayı olarak açıklanmasını İzmir'de partili kadınlar 'Yüze vurur ifadesi, Başbakan oldu bitanesi' şarkısıyla kutladı. Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin ardından 'Yüze vurur ifadesi, yeniden tek başına iktidar olduk bitanesi' videosunu twitter hesabından paylaşmıştı.

İzmir AK Parti'de Binali Yıldırım sevinci
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı ve Başbakan adayı olarak açıklanması seçim bölgesi İzmir'de sevinçle karşılandı. Ak Parti İzmir İl Başkanlığı binasında barkovizyon kuruldu. Aralarında ilçe belediye başkanlarının da olduğu partililer, Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı açıklamayı canlı yayının yansıtıldığı barkovizyondan izledi.
Bazı partililer Çelik'in açıklamalarını cep telefonlarıyla görüntüledi. Çelik'in, "Ak Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım" demesi üzerine önce partililer ayağa kalkarak alkışladı ardından 'İzmir'in gururu Binali Yıldırım', 'Başbakan Binali', 'İşte Ak Parti işte başbakan' sloganları atıldı.
İzmir'den iki dönem milletvekili seçilen 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım için partili kadınlar 'Vurur yüze ifadesi, başbakan oldu bitanesi' diye bağırırken, bazı partililerin de 'Utan İzmir, utan' diye bağırması dikkat çekti. Bir partili "Muhtar olamaz dediler, cumhurbaşkanı yaptık. Belediye başkanı olamaz dediler, başbakan yaptık" diye bağırdı.
Binali Yıldırım'ı dikkatle dinleyen partililer onun "Milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağım" sözlerini de ayakta alkışladı.
"EN ÖNEMLİ GÜN"
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'in Kurtuluş Savaşı'ndan sonra en önemli gününü yaşadığını ileri sürerek, kentin 60 yıl sonra başbakan çıkardığını söyledi. Delican, şöyle dedi:
"Bugün İzmir tarihi bir gün yaşıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, bu anlamlı bayramda hem İzmir'in hem Türkiye'nin kaderi bundan sonra çok daha güzel olacak. Kurtuluş mücadelenin tamamlandığı bu güzel şehirde 60 yıl sonra yeniden bir başbakan kazanarak yola devam ediyoruz. Yıldırım Bakanımız, İzmir'de bütün gönüllere girdi. İzmir Kurtuluş Savaşı'ndan sonra en önemli gününü yaşıyor. İzmirliler olarak her zaman bu kente hizmet yolunda elimizden geleni yaptık. Biz İzmir için çabalarken, bizim ağabeyimiz bakanımız Allah bize öyle güzel bir şey nasip etti ki başbakan olarak hizmet edecek. İzmirli bir başbakan, kendisini yürekten tebrik ediyoruz. Şehitlerimiz var, yüreğimiz yanıyor ama başbakanımız Binali Yıldırım'ın söylediği gibi bu terörü bitireceğiz. Kardeşlik, birlik beraberlik içinde olacağız. Size, 'İzmir'e gareziniz mi var', 'AK Parti İzmir'e şaşı bakıyor', 'AK Parti İzmir'i cezalandırıyor' diyenler şimdi ne düşünüyor? Biz İzmir'i çok önemsiyoruz. İzmir'den başbakan çıkardık. İzmir'de iki siyasi partinin genel başkanı var ama unutmayın biri başbakan. Bugün hepimizin yüreği daha başka atıyor. İzmir'i Ak kadrolarla tanıştıracağız. Ak belediyeciliği İzmir'e getireceğiz. Yüzlerce otobüsle kongreye gideceğiz. Arena'yı tıka basa İzmirlilerle dolduracağız. İzmir, Türkiye tarihinde siyaset yazmaya başlıyor. Yarın sabah çok daha güzel bir güne uyanacağız. Başkanlık sistemi olmazsa olmazımız. İnşallah hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız. Bu kutlu davada hizmet eden herkes bizim kardeşimizdir. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz." DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz