Kabine sonrası Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar(2)

Devlet tecrübesiyle ilgili de açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı, “insanlığı kendimize hayran bırakacak milli hasletlerimiz ve çalışma vasfımız var. Dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik.” Dedi.

Kabine sonrası Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar(2)

FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ GASP EYLEMLERİNİ MEŞRULAŞTIRAN HİÇBİR ÜLKENİN VE HALKININ GELECEĞİ GÜVENDE OLMAYACAKTIR.

Konuşmaların akabinde Erdoğan, “sahip olduğumuz konuma çalışarak geldik, önümüzdeki 3-5 meseleden bu konuma sırt dönecek değiliz, halledip devam edeceğiz. Daha çok mücadele etmemiz gerekiyor diye diz çökmemizi bekleyen emperyalistlere ve araçlarına teslim mi olacağız? Hayır, asla! Etrafımızda yaşananları görüyorsunuz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin uzun mücadelenin altından hem işgal edilen toprakları hem Karabağ'ı nasıl özgür hale getirdiklerine hep beraber şahit olduk. Rusya-Ukrayna savaşının nasıl başladığını, bugüne nasıl geldiğini ve nereye gittiğini hep birlikte takip ediyoruz. Suriye'nin gözlerimizin önünde nasıl parçalanmaya çalışıldığını gayet iyi biliyoruz. İslam Âlemi’nin yekvücut olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Gazze'de temeli atılacak ilk Yahudi yerleşim binası tek başına bu vahşetin sebebinin başka bir şey değil sadece hırsızlık, ahlaksızlık, onursuzluk olduğunu göstermeye yetecektir. Filistin topraklarındaki gasp eylemlerini meşrulaştıran hiçbir ülkenin ve halkının geleceği güvende olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ EKONOMİK DÖNÜŞÜMLE ŞEKİLLENDİRECEĞİZ

“Ülke sınırlarımız tehdit altındayken biz de müttefiklerimizi iyice tanıdık. Terör örgütlerine hizmet edenleri unutmuyoruz.” Diyen Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. Türkiye geleceğini de şekillendirecek tarihi ekonomik dönüşümden geçiyor. Açıklanan her veli ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor. 6 Şubat depremlerinde dahi ekonomimiz yüzde 4,5 gibi dünyada eşine az rastlanır oranda büyümeyi sürdürdü. Dünya ortalamasının 1,6 katına tekabül eden bu büyüme oranı ekonomimizin direnci ve dinamizmini ispatlıyor.  Türkiye uzun vadeli kalıcı refah artışlarına odaklanarak yoluna devam edecektir. Her yıl ortalama 700 bin istihdam artışı sağlamış bir yönetimiz. İşsizlik oranını yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini ifade eden tek haneli rakamlara düşürdük.  Cari açıktaki düşüş de sürüyor. Bu yılın ilk 2 ayında cari dengede 13 milyar doların üzerinde iyileşme sağladık. Üretimler arttıkça cari açık gerileyecektir. Turizm gelirlerimiz her yıl rekor kırıyor. Geçtiğimiz yılı 54,5 milyar dolarla kapattığımız turizmde bu yıl ki hedefimiz 60 milyar dolardır.”

Devamı gelecek...

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz