Kahramanmaraş'ta CHP heyeti konteyner kent yapılan Sivricehöyük'te

KAHRAMANMARAŞ'ta, Suriyelilerin barınacağı 20 bin kişilik konteyner kentin yapıldığı Sivricehöyük Mahallesi'nde incelemelerde bulunan CHP'li 10 milletvekili, 2 parti meclis üyesi ve il başkanlarının bulunduğu heyet, basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş'ta CHP heyeti konteyner kent yapılan Sivricehöyük'te

CHP'nin İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uşak Milletvekili Özkan Yalın, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, parti meclisi üyeleri Ali Öztunç ve Emre Çam, Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül'ün bulunduğu heyet, Kahramanmaraş kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Sivricehöyük Mahallesi'nde yapımı süren ve bölge sakinlerinin karşı çıktığı konteyner kent alanında basın açıklaması yapmak için kente geldi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile görüşen heyet, partililerle birlikte geldikleri Sivricehöyük Mahallesi'nde jandarma tarafından durduruldu. Heyetin partililerle birlikte mahalleye geçişlerine izin vermeyen güvenlik güçleri, sadece milletvekili, parti meclisi üyeleri ve il başkanlarına izin verdi. Mahalleye girmeden önce gazetecilere açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, bölgeye konteyner kenti yapılmasının durdurulmasını istedi.
Kentte 30 bin Suriyelinin yaşadığını ifade eden Kara, kampın yerinin bir anda değiştirilmesine anlam veremediklerini belirterek, "Kamp için seçilen bölge de hassas bir o kadar da yanlış bir bölge oldu. Şu anda bulunduğumuz Sivricehöyük köyü ve merası Suriyeliler için yeni yerleşim bölgesi, konteyner kamp alanı olarak belirlendi. Alt yapısı hazır olmayan, şehre uzak olan ve köylülerin mera olarak kullandığı bu alana kamp yapılması yanlış ve tehlikeli bir karar olmuştur. Üstelik köylünün bilgisi ve izni alınmadan bu karar alınmıştır. Geçmişte çok büyük acılar yaşayan Kahramanmaraş’ın yeniden o günlere dönmemesi ve o acıları yaşamaması için AK Parti iktidarını bir kez daha uyarıyoruz. Bu yanlış karardan geri dönün buradaki insanlar bu kampı istemiyorlar. Yurttaşlara rağmen millete rağmen böyle kararlar alıp oldu bittiye getiremezsiniz" diye konuştu.
BALBAY: YAPILAN HAREKET İÇ BARIŞIMIZI HANÇERLEMEKTEDİR
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, yapılanın iç barışı hançerlediğini savunarak şunları söyledi:
"Bir karşılaştırma yapmak istemiyorum ancak buraya şimdi, karşıdan 500 Suriyeli gelmek isteseydi ne yapacaklardı? 'Nerede kalmak isterseniz buyurun' diyeceklerdi. Ama Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının kendi topraklarında seyahat etmesinin yasaklandığı bir ortamdayız arkadaşlar. Atatürk'ün bir sözü var; 'Gidemediğin yer senin değildir' diyor. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde seyahat edemediğimiz, ulaşamadığımız yerler var. Bu sorunun hangi noktaya geldiğinin çok güzel göstergesidir. Biz sayın vali ile konuştuk, anlatmaya çalıştık. Biz kapalı kapılar arkasında başka, medya önünde başka konuşan insanlar değiliz. Kendisini de uyardık, 'İnsanlar sadece yaptıklarından değil, yapmadıklarından da sorumludur' dedik. Biz eğer burada bu sorunun çözülmesini istiyorsak sadece bugün için değil, gelecekte de yeni sorunların yaşanmaması içindir. Kahramanmaraş halkımız yaralarını yeni yeni sarmışken, her gün kız alıp kız vermişken, gurbete gidenler dönüp tekrar ata yadigarında bir arada yaşamaya başlamışken yapılan bu hareket en hafif anlayışla iç barışımızı hançerlemektedir. Biz bu işi burada bırakmayacağız arkadaşlar. Biz muhalefette olsak da bu ülkenin sigortasıyız."
Heyet basın açıklamasının ardından mahalleye geçip bölge sakinlerini dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz