Görüş Bildir

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Türkiye'de işsizlik düştü ama bu bölgede çok daha hızlı bir şekilde işsizliğin düştüğünü görüyoruz. Bu çok sevindirici. Bu bölgeler.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Elazığ'a gelen Bakan Yılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Ağustos ayı meclis toplantısına katıldı. Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Elazığ'ın tarihi, kültürel, coğrafi ve insan potansiyeliyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde son derece önemli bir kent olduğunu, burada yaşanan gelişmelerin çevre illere olumlu yansıdığını belirtti.

Konuşmasından önce okunan aylık faaliyet raporuna da değinen Yılmaz, bundan 10 yıl öncesinde bu tür çalışmaların yapılmadığına dikkati çekerek, ''Ama bugün çok şükür bu tür durumlara gelmiş durumdayız. Gerçekten tebrik ediyorum, bir ayda bu kadar faaliyet, hem de önemli, gerçekten bu bölgenin ihtiyaç duyduğu çalışma'' diye konuştu.

TSO'nun çalışmalarının uluslararası boyutunun da olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''İran ile ilişkilerden de bakan olarak ben sorumluyum. O anlamda da eğer yapabileceğimiz bir şey olursa haberimiz olsun'' dedi.

İran'ın, Erzurum, Van ve Trabzon ile ilişkilerinin bilindiğini ancak Elazığ'ın da bu ülke ile ilişkisini geliştirmesinin çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Yılmaz, ''Bir de sayın Valimizin üzerinde Irak meselesi var. Erbil ile direk karayolu seferi oluşturma, birtakım ilişkileri geliştirme, bunlar son derece önemli'' ifadelerini kullandı.

Geçmişte köklü tarihi olan şehirlerde ticaretin, özellikle komşu ülkelerle ticaretin en önemli boyut olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Irak, İran, inşallah Suriye'deki bu sıkıntılar atlatılır. Suriye, Kafkaslar, Orta Asya, bu bölgelerle ticaretimizi geliştirirsek, kendi kalkınmamızı o kadar geliştiririz, güçlendiririz'' dedi.

Bölgenin her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirten Yılmaz, 2009 yılında küresel krizin de etkisiyle işsizlik oranının yüzde 16.8 olduğunu anımsatarak, ''2011'de bu rakam yüzde 10.2'ye düşmüş. Yani Türkiye'de işsizlik düştü ama bu bölgede çok daha hızlı bir şekilde işsizliğin düştüğünü görüyoruz. Bu çok sevindirici. Bu bölgelerimizde gerçekten önemli bir başarı elde ettiğimizi gösteriyor'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Fırat Kalkınma Ajansı'nı ziyaret ederek, ajansın genel sekreteri Fethi Altunyuva'dan bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi