Kaplan'dan Başbakan'a çağrı

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Müzakerelere yeniden başlamak için neyi bekliyorsunuz?'' diye sordu.

Kaplan'dan Başbakan'a çağrı

Kaplan, parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, bugün Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki patlamanın ardından gelen acı haberin yürekleri dağladığını ifade etti.

''Her gün böyle haberlerle uyanıyoruz'' ifadesini kullanan Kaplan, ''Meclis'in acil gündeminin bu konuları konuşmak ve çözüm aramak olması gerekiyor. Ülkemizde yaşanan çatışmalarla ilgili olarak Meclis'i acil toplantıya çağırıyoruz ama AKP bu sorunların konuşulmasını istemiyor'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, ''Uludere olayı''yla ilgili sözlerini de değerlendiren Kaplan, şöyle devam etti:

''Bu bakanın istifa etmesi için daha ne söylemesi gerekiyor. Sayın Başbakan, 5 gün kayboluyorsun, bakanlarının arasındaki söylem farklılıkları ortaya çıkıyor. Başbakan, bu konuya noktayı koyduğunu söylüyor. Burada hem medyaya hem de muhalefete tehdit var. Siyasi partilerle ne zaman müzakere etmeye başlayacaksınız? Yaşadığımız olaylar ortada. müzakerelere yeniden başlamak için neyi bekliyorsunuz?''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz