Görüş Bildir

Kaplan'dan tutuklu vekillerle ilgili öneri

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, tutuklu milletvekilleri konusunda AK Parti'nin ''sağlam bir kanun teklifiyle'' karşılarına gelmesini istedi.

Kaplan'dan tutuklu vekillerle ilgili öneri

Kaplan, kuruluşunun 48. yıldönümü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti. Kaplan, burada gazetecilerin tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin çözüm arayışlarıyla ilgili sorularını cevapladı.

Tutuklu milletvekilleriyle ilgili muhalefetin çözüm önerisini AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın ''Kandil'den Ankara'ya metro hattı döşemek'' olarak değerlendirmesi ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ''Bu sorunun muhalefetin eseri olduğu'' yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kaplan, ''Nasıl bir sonuç çıkardılar da metro döşeme hattı olarak gördüler? Ne tünel açıyoruz ne metro döşüyoruz ama inanın samimi olarak söylüyoruz ki silahın siyasette araç olmaktan tamamen çıkmasını istiyoruz. Herkesin siyaseti legal düzende yapmasını istiyoruz'' dedi.

Kaplan, sekiz milletvekilinin Anayasa'ya rağmen tutuklu olduğunu savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in görüşmesinin ardından 3 muhalefet partisi olarak, ortak bir çözümde uzlaştıklarını ve bir yasa teklifi verdiklerini söyledi. Kaplan, şöyle devam etti:

''Bir taraftan Yalçın Akdoğan konuşuyor, bir taraftan Bekir Bozdağ konuşuyor, 'kanun teklifi arızalı' diyor. Bir taraftan Başbakan Yardımcısı konuşuyor. Üç ayrı noktadan olumsuzluk ifade eden konuşmalar... Bir taraftan da Genel Merkez, 'MYK bunu değerlendirecek' diyor. Daha dün 1 Mayıs'ta Başbakanla görüşen sizdiniz, bu üst düzey kadroydu. Başbakan'la görüştünüz, Haluk İpek de vardı onlardan. Şimdi de 'MYK karar verecek' diyorsunuz. O zaman AK Parti'ye şunu söylüyoruz; madem demokrasiye inanıyorsunuz, tutuklu milletvekilleri konusunda hadi şöyle sağlam bir kanun teklifiyle siz gelin karşımıza. Muhalefet teklifini vermiştir. Gelin de görelim.

Herşeyi engellemenin, demokrasiyi tıkamanın, Meclis'i çalışamaz duruma sokmanın bir anlamı yok. Sizin teklifiniz ne kardeşim? Çok açık soruyoruz.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi