Kapusuz: Samimiyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, çözüm süreci konusunda samimi ve kararlı olduklarını belirterek, samimiyetlerinin gereği olarak atılması gereken adımları cesaretle atmakta olduklarını bildirdi.

Kapusuz: Samimiyiz

Kapusuz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, demokratikleşme, yeniden yapılanma, milli birlik, kardeşlik ve çözüm sürecinin devam ettiğini, kararlıkla da devam ettireceklerini söyledi.

"Bunu istemeyenler ve engellemek isteyenler olacaktır. Ama unutmamız lazım ki, eğer siz büyük bir görevi, kıymetli bir hedefi yakalamak istiyorsanız bunun bedeli de ağır olacaktır. Bir insanı yaşatmak kainatı yaşatmak, bir insanı öldürmek kainatı yok etmek gibidir" diyen Kapusuz, buna iman etmiş, inanmış Müslümanlar olarak bundan daha önemli bir şey görmediklerini belirtti.

"Duyarsızlık doğru değil"

Yaşanan acılara duyarsız kalmayı hayasızlık olarak nitelendiren Kapusuz, şunları söyledi:

"Duyarsızlık göstermek sorumsuzluktur. Siyaset adına milletin önüne geçmiş ana muhalefet (Bu işin sahibi meclis olsun, mecliste komisyon oluşsun, akil insanlar heyeti oluşsun) diyor. Hayhay. Bunları söyleyen CHP, bugün bu sorumluluğun gereği olarak kendi tekliflerinin yanında bile durmamıştır. Korkmuştur, sorumluluk üstlenememiştir. Özellikle sayın Kılıçdaroğlu, liderlik yapamamaktadır. Parçalara bölünmüş. Birisi ulusalcı, birisi gelenekçi, birisinin ne dediği belli değil."

Kapusuz, muhalefet partilerinin geleceğin iktidar adayları olduğunu, iktidar olmaya hevesli, çalışan, arzulu, projesi ve politikası olan bir muhalefet arzuladıklarını kaydetti.

MHP için çok şeyler söylemeye gerek olmadığını ifade eden Kapusuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başından beri adeta istemez yükler gibi, (Böyle bir problem yoktur. Terör sorunu vardır). Doğru terör sorunu vardır. (Gelsinler Türk adaletine teslim olsunlar. Bu iş çözülsün) diyorlar. 30 yıldır söyleniyor bu. Nereye gidiliyor, ne elde ediliyor? Ama gençlerimizi, yavrularımızı, insanımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Böyle bir duyarsızlık doğru değil.

Çözüm süreciyle alakalı olarak biz bu konuda samimiyiz ve kararlıyız. Samimiyetimizin gereği olarak atılması gereken adımları cesaretle atıyoruz. Önümüzdeki 2 yılda 3 seçim yapılacak. Yerel seçimler, cumhurbaşkanı ve genel seçim olacak. Biz birilerinin yazdığı gibi oy hesabı ve çıkar hesabı yapsak, bu işlere o kadar ağırlığımızı koymak, taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymak gibi bir risk almayabilirdik. Ama biz o hesabın hiçbirini yapmadık."

Akil insanlar heyeti

Dillerini, dertlerini, paylaşmak istedikleri fikirleri en iyi Diyarbakırlılar ve bu bölgenin anlayacağını vurgulayan Kapusuz, Türkiye'de sorumluluk ve akıl sahibi insanların da bunun kadir kıymetini çok iyi bildiğini belirtti.

Çözüm sürecinin başlamasıyla bahar havasında güzel bir atmosferin yaşandığını, Tunceli'de yıllardan sonra ilk kez insanların mağaraların, akarsu ve çayların olduğu yerlerde piknik yaparak mutlu olduklarına dikkat çeken Kapusuz, "Yoruldu mu millet? 30 yıldır kan, gözyaşı, terör, şiddet... Türk'ü, Kürt'ü hiç fark etmez insan olarak hepimiz yorulduk. Yetsin artık, son bulsun diyen büyük bir kitle, yüzde 70'ler mesafesinde yüksek sesle bunu haykırıyor. Biz sadece siyasi parti ve iktidar olarak değil, gazeteci, aydın, yazar sanatçı her kesimden akil insanlar olarak bilinen kadroların bir araya gelmesine katkı sağladık. Koordine ettik, onlar da araziye çıktılar. Sizler de takip ediyorsunuz. Emin olunuz, öyle olaylar yaşanılıyor, öyle hikayeler anlatılıyor ki insanın vicdanı el vermediği için gözyaşlarını akıtmak zorunda kalıyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz