Kardeşlik vurgusu

Parti Başkanı Yılmaz, kardeşlik vurgusu yaparken, Kürt sorunun çözümüne yönelik atılan adımları desteklediklerini söyledi.

Kardeşlik vurgusu

Hür Dava Partisi'nin (Hüda Par) Genel Merkezi, törenle açıldı. Kur'an-Kerim okunmasının ardından konuşan Hür Dava Partisi'nin (Hüda Par) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin, çalışmalarının ülke, millet ve İslam alemi için hayırlı olması temennisinde bulundu.

GENEL MERKEZİN AÇILIŞI

Partilerinin kurulmasını kutsal bir adım olarak nitelendiren Şahin, ''Adaletin tesisini sağlamak, toplumsal huzur, barışın sağlanması konusunda siyasal mekanizmalar ve toplumun diğer unsurlarıyla el ele verip bu noktada insanlara hayır taşımak istiyoruz'' diye konuştu.

KARDEŞLİK VURGUSU

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, İmralı görüşmelerine ilişkin şunları söyledi: ''Kanların dökülmemesi adına atılacak her türlü adıma biz olumlu gelişmeler olarak bakıyoruz. Artık silahların susması ve hakların iadesi kısmının da halledilmesiyle, meselenin toplumsal bir huzura kavuşması, dönüşmesi taraftarıyız. Bu nedenle atılan adımları hem destekler hem olumlu karşılarız.'

Bu arada Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, törenin ilk saatlerine hava muhalefeti nedeniyle yetişemedi.

Daha sonra katılan ve Parti Genel Merkezi binası önünde açıklama yapan Yılmaz, kardeşlik vurgusu yaparak Hüda Par’ın Türkiye`deki sorunların çözümünde rol alacağını söyledi.

YENİDEN KARDEŞ OLMAK

Yılmaz şöyle dedi: " Partimiz, bu ülkenin siyasetinde, bu ülkenin insanlarının geleceğinde, büyük rol, önemli rol oynayacaktır. Partimiz bu ülkenin siyasetinde önemli bir rol oynayacaktır. Ve hayırlı hizmetlere sebep olacaktır. Bu ülkenin sorunlarını parti programımızda belirttik. Programımızda belirttiğimiz şekilde bu ülke sorunlarına çözüm üreteceğiz inşallah. Birbirlerine düşman edilmek istenen değişik halkları İslam kardeşliği esası etrafında tekrar bir araya toplayıp yeniden kardeş yapmanın yollarını arayacağız. Siyasi alandaki bu çekişmeyi didişmeyi inşallah örnek olmak şeklinde örnek bir siyasi söylem ile bitirmeyi planlıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz