Kayhan deprem bölgesinde

AK Parti Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Kayhan pazar gününü deprem bölgesi olan Kaledibi Mahallesinde geçirdi.

Kayhan deprem bölgesinde

Kayhan mahalledeki evleri ve kanaat önderlerini tek tek ziyaret edip köy hakkında bilgi aldı. Ziyarette kuruluşundan bugüne değin ilçede AK Parti bayrağını en önde tutan insanların haklı veryansınları dikkati çekti. En zor dönemde ve terörün en baskın olduğu zamanlarda bile partiden yana tavır koyan mahalle sakinleri 6 Şubat felaketinden en çok etkilenen mahalle olmuştu. Deprem dönemi ve sonrasında çok ihmal edildiklerini ve hala konut sorunun çözüme kavuşmadığını, bu yüzden de sağlıklı olmayan ortamlarda yaşadıklarını belirten mahalle halkı adaya sitem ve taleplerini iletti.

KAYHAN’A SİTEM ETTİLER

Bütün mezralarda benzer sorunları gören Kayhan; “ilk günden bu güne kadar partiye ve kendilerine yaptıkları yol arkadaşlığı ve gösterdikleri vefa için herkese tek tek teşekkür etti. Partinin kuruluş sürecinde köydeki ilk kadın üye hikâyesini anlatırken gözleri dolan Fatih Kayhan'ın bu vatandaşların bizler için ne türlü fedakârlıklar yaptığını ve bunun neticesinde de ne tür cefalar çektiğini çok iyi biliyorum. Bu süreçte bölgeye yapılan ihmali inkâr etmemiz mümkün değil. Ancak ben ihmali, hatası ve kusuru olan herkes adına sizlerden özür diliyorum.” Dedi.

DEPREMZEDELERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Programın devamında tüm mezraları gezen Kayhan, “vatandaşların tüm taleplerini dinleyip gerekli notları aldıktan sonra ilgili yetkilileri arayıp bilgilendirmelerde bulundu. Mahallede bulunan ve insanların ulaşım için kullanmak durumunda kaldığı eski bir köprünün yeniden yapılacağı müjdesini veren Fatih Kayhan en kısa zamanda bu geçidi insanların hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın hizmete ulaşması ve güvenlikleri bizim önceliğimiz.” Dedi.

BELEDİYEYİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Konuşmasının devamında Kayhan, “Gittiği her yerde destek sözü alan Kayhan hemşerilerimizin bize olan inancını ve güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. Kısmet olur da başkan olursam bunu sizlerde göreceksiniz. Şahsım adına tekrar tekrar sizlerden ihmali olan herkes için özür diliyorum. Şahısların yaptıkları hataları oluşumlara mal etmekte doğru olmaz. Bu yüzden sizlerden 31 Mart seçimleri için güçlü bir destek istiyorum. İnanıyorum ki kazandığımız da Rabbimin izni, sizin destek ve dualarınızla mahcubiyet yaşamayacağım. Belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz.” Şeklinde konuştu.

Her ziyaretin sonunda destek gören Kayhan program esnasında gördüğü minik öğrencilere hediyeler dağıttı ve önümüzdeki günlerde tekrardan bölgeye geleceğini, sorunları yerinden takip edeceğini belirtti.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz