Kaynartepe'nin çilesi bitti!

Sokak lambaları olmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki Kaynartepe Mahallesi’ni n ışıklandırma sorunu çözüldü. Mahalle Muhtarı İlhami Altun,mahallenin 20 yıllık sorununu çözen DEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbaki’ye teşekkür etti.

Kaynartepe'nin çilesi bitti!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde, yıllardır yaşanan aydınlatma sorunu çözüldü. Ara sokaklar dahil her noktaya görüntü kalitesi yüksek lambalar monte edilirken, mahalle sakinlerinin karanlıktan yararlanan balici, tinerci,kapkaç,fuhuş ve hırsızlık çetelerine karşı yaşadıkları kabüs azaldı.

DEDAŞ Diyarbakır il Müdürü Nihat Nurbaki ,yaptıkları cadde ve sokak aydınlatma çalışmaları ile Kaynartepe mahallesini daha güvenli ve ışıl ışıl bir yaşama alanı olacağını söyledi. Nurbaki, çalışmalarındaki amacın kenti geceleri de yaşanılır bir hale getirmek ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sunmak olduğunu söyledi.

‘LÜTFEN LAMBALARA SAHİP ÇIKIN’

Hizmetleri vatandaşa götürmenin görevleri olduğunu belirten Nurbaki,“Devletin sunmuş olduğu hizmetlerinden vatandaşın en iyi şekilde yararlanması için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız.”dedi. Nurbaki , hedeflerinin Diyarbakır’da karanlık sokak bırakmamak olduğunu söyledi. Cadde ve sokaklara takılan lambaların sahiplenmesinin vatandaşa kaldığını belirten Nurbaki, “Lambalar, çocuklar tarafından kırılıyor.Zaman zaman sokaklar karanlık olsun diye hırsızlar tarafından kırıldığı haberlerini dahi alıyoruz.” diye konuştu.

’20 YILLIK SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ’

Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altun ise mahallesine 20 yıldan beri DEDAŞ tarafından aydınlatma ile ilgili ciddi anlamda bir hizmet yapılmadığını dikkat çekerek önemli bir eksiği gideren Nurbaki’ye teşekkür etti. Aydınlatma olmaması yüzünden mahallesinde bir çok olumsuz durumla karşılaştıklarını söyleyen Altun,“Vatandaşlarımız karanlık sokaklarda rahat yürüyemiyordu.Kimse yürürken kendini güvende hissedemiyordu.İnsanların can ve mal güvenliği yoktu .Yapılan aydınlatma ile birlikte vatandaşlarımız artık bütün sokaklarda rahat ve güvenli bir şekilde dolaşabiliyor.Mahalle sakinlerimiz artık çaylarını bile kapısının önde rahat bir şekilde içebiliyor.Çalışmalarından dolayı mahallem adına DEDAŞ İl müdürü Nihat Nurbakiy’e teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz