Görüş Bildir

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu

CHP grup toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu

CHP grup toplantısı bugün yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Mikrofonu eline alan Kılıçdaroğlu, parti için patileşmeden ve parti içi kavgadan bahsederken 'kesinlikle izin vermeyeceğim' dedi. 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesi ile konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları oluşturuldu.

25 NİSAN DÖNÜM NOKTASI

"İşçilerin hakkını sonuna kadar savunacağız. 15 yıldır istikrar diyorlar. Nerede istikrar? Hangi istikrardan bahsediyorlar? Yoksulluğun istikrarı, işsizliğin istikrarından bahsediyorlar. 25 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır. Kızıyorum AKPM niye bizi denetim altına aldı. Bakın değerli arkadaşlar AKPM iki şeyden dolayı bunu yaptı. Bir, 15 Temmuz Darbe girişimi, iki terörle mücadele. Sonra ne diyor. Sen bunları istismar ettin. Gazetecileri, akademisyenleri içeri aldın. Mal varlıklarına el koydun. AKPM demokrasi kesintiye uğradı diyor. Sonra ne oldu? Referandum."

OHAL DAYATMADIR

OHAL'e ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Madem referandumdan bahsettik. OHAL uygulamalarına kısaca değinmek isterim. İki yeni KHK daha yayınlandı. Hükümete OHAL için bir tavsiyede bulunalım. Demokrasimizin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri için hukuk devleti için OHAL ilan edilmesi tavsiye edilmiştir. Binali Bey başkanlık referandumu öncesi OHAL kaldırılacak demişti. OHAL uygulamalarıyla anayasa askıya alınmıştır. TBMM’nin açıkça onuruyla oynanmaktadır. Son kararnamede bir komisyon kurulması yer almıştı. Bu komisyonun yasalara göre hiçbir sorumluluğu yok. Hak, hukuk ve adalet kavramları artık Türkiye’de yoktur. Hapisaneler tıka basa doludur. İşkence ve kötü muamele Türkiye Cumhuriyeti tarafından uygulanmaktadır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir