Kılıçdaroğlu: Beş genel başkan teklif ederse cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul ederim

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Altı siyasi partinin kendisine teklif yapması durumunda adaylığı seve seve kabul edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Beş genel başkan teklif ederse cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul ederim

Altı muhalefet partili liderleriyle birlikte hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters'a verdiği röportajda adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Altı siyasi partinin kendisine teklif yapması durumunda adaylığı seve seve kabul edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli" dedi. Kılıçdaroğlu, anketlerde isimleri yer alan ve 'potansiyel aday' olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, “Onlar görevlerine devam edecek” vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu, görev geldiklerinde çıkarılacak bir numaralı kararname ile devletin verileri alabileceği bir planlama örgütü kuracaklarını belirterek, bağımsız hareket edemeyen ve alınan talimatları uygulayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanı ile Para Politikası Kurulu üyelerini değiştireceklerini söyledi.

‘HDP VE KÜRT SEÇMENLE OLAN İLİŞKİLERİMİZİ DEMOKRATİK STANDARTLAR İÇERİSİNDE’

Kılıçdaroğlu yeri geldiğinde HDP ile görüştüklerini, bundan bağımsız olarak da “Kürt seçmeni” kazanacaklarını ifade etti ve şöyle dedi:

“Onlarla (Kürt seçmenlerle) ilişkilerimiz son derece iyi… Herhangi bir sorunumuz yok. HDP ile de Kürt seçmenle de olan ilişkilerimizi demokratik standartlar içerisinde sürdürüyoruz… Diyarbakır’a gidecektim, hava muhalefeti nedeniyle gidemedim, önümüzdeki süreçte gideceğim… Beklentileri, talepleri, ihtiyaçları olabilir. Bunlar demokratik ortam içinde oturulur konuşulur ve insan hakları çerçevesinde de gereği yapılır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz