Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in olduğu gibi CHP'nin de sorunları var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin 88. kuruluş yıldönümü törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in olduğu gibi CHP'nin de sorunları var

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in pek çok sorunu olduğunu belirterek, “Tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu gibi. Ama o sorunları aşmak hepimizin sorunudur” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin kuruluşunun 88. yıldönümü Ankara Anadolu Gösteri Merkezi’nde yapılan törenle kutlandı. Törene 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Sezer ve Kılıçdaroğlu salona girişlerinde salondakilerin yoğun alkışlarıyla karşılandı. Törende kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi ile ilkokul yıllarında tanıştığını ve babasına gelen Cumhuriyet gazetelerinde en çok Malkoçoğlu'nun bulunduğu sayfayı okuduğunu, daha sonra ise köşe yazarlarıyla tanıştığını ve bilinçlendiğini anlattı.

Cumhuriyet'teki yönetim kadrosunun 1971 yılında değiştirilmesinin ardından, gazeteyi okumaya ara verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, tirajın düşmesinden sonra eski yazarların tekrar gazeteye döndüğünü, bunun üzerine gazeteyi okumaya yeniden başladığını aktardı. CHP lideri, “Hala büyük bir keyifle Cumhuriyet gazetesi okumaya devam ediyorum. Beni sert eleştirseler de Cumhuriyet okumaktan yılmayacağım, direneceğim. Cumhuriyet'i diğer gazeteler gibi görmemek gerekiyor'' diye konuştu.

Cumhuriyet'in pek çok sorununun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, son günlerde parti içinde yaşanan sıkıntılara da üstü kapalı değinerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorunlarının olduğu gibi. Ama o sorunları aşmak hepimizin ortak görevidir. Cumhuriyet'e destek vermek hepimizin ortak görevidir. Cumhuriyet'i Cumhuriyet yapan değerler yüce değerlerdir. O değerler sıradan değerler değil. O değerler için bedeller ödendi bu ülkede. İnsanlar sadece yazı yazdıkları için öldürüldüler.''

Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyet'i seviyorum. Cumhuriyet'i okumadığım gün hayatımın o gün eksik bir parçası olduğunu hissediyorum. Cumhuriyet'i Cumhuriyet yapanlara, yazarlara, çizerlere, hepsine şükran borçluyuz. Bizi her sabah Cumhuriyet ile buluşturdukları için...'' şeklinde konuştu.

Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in yaptığı programa gazeteciler Bekir Coşkun, Hikmet Çetinkaya, Utku Çakırözer ve Zeynep Oral, sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz, Gülriz Sururi, Zülfü Livaneli, Sabahat Akkiraz ve Güvenç Dağüstün de katıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz