Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz, herkes Bay Kemal'i beklesin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz, herkes Bay Kemal'i beklesin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Grup Toplantısı'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi,  "Sen İmamoğlu'nun tırnağı olamazsın" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz" dedi.  

Grup toplantısına katılan CHP'liler, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu "Güzel günler göreceğiz" şarkısı ile karşıladı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun salona girişi esnasında 'El ele kol kola omuz omuza' sloganı atıldı.

Grup toplantısına katılanların büyük çoğunluğu toplantıyı ayakta izledi.

                                                                                                  

Kılıçdaroğlu kürsüye çıktıktan sonra tüm salon "iktidar iktidar" sloganı attı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim görevimiz Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor atmosferden çıkarmak.

Altı lider bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz demokrasiyi savunuyoruz bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz, beraber getireceğiz.

Küçük bir çocuk sistematik tecavüze uğruyor, bakan “2 yıldır haberimiz var” diyor, savcıları, polisleri çalıştırmadılar, sahte raporları aldırdılar, bunun arkasındaki güç kim.

'İNTİKAM DUYGUSUYLA DEVLET YÖNETİLMEZ'

90 yaşındaki adam hapiste tutulmaz. Eğer devlet olarak siz bunu yapmaya kalkarsınız kişilerden intikam alırsınız. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez; adaletle, birikimle yönetilir. 90 yaşındaki insanlara ben sizleri hapislerde öldüreceğim derseniz demokrasinin, insan haklarının olmadığı algısı çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum; 85-90 yaşındaki insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü katkıyı vermeye hazırız. İntikam duygusuyla bir devlet yönetilmez.

İlk taşeron işçilerini 7-8 yıl önce Erzurum'da örgütledim. Dernek kurun sözcünüz ben olacağım dedim, onlar adına mücadele verdim. Onlara kadro sözü verdim ve hükümet en sonunda vermek zorunda kaldı.

İMAMOĞLU DAVASI

Önce düzmece dava açtılar. sonra saray müdahale etti. Çıkarılamayacak kararı çıkardılar mı evet. Adaleti katlettiler. Malum fotoroman var. O da cesaretlenmiş, 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış Sen kimsin, İmamoğlu kim. İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu'nun adını ağzına almadan evvel ağzını yıka. Sen atama ile geldin, o seçimle gelmiş. Senin ne işler çevirdiğini ben çok iyi biliyorum.

İmamoğlu size büyük lokmadır, boğazınıza takılır, boğarız sizi.

Karar sarayda yazıldı. Hakime talimat verilmiş.

'KENDİSİ CHP'NİN EVLADI OLDUĞU KADAR, BENİM DE EVLADIMDIR'

Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların, dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi bu kürsüden sizlere ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul ilişkisi içindeyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Şimdi saraycılara sesleniyorum. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak bir şey söylemek isterim. İhtiras, doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma, ihtirasına teslim olma. Kin kusma be, öfke kusma. Adaletli olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin, dürüstlüğün ne olduğunu? İhtirasına teslim oluyorsan, ki oluyorsun süren dolmak üzere 4-5 ay sonra her şeyi göreceksin.

Çok işimiz var. Bu saçmalıklara ayıracak vaktimiz yok. Adaletin bir gün tecelli edeceğini biliyoruz. Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Bu işlerle elbette uğraşılacak. Elbette mücadele edeceğiz. Türkiye güzel, büyük bir ülke. Ekibimizi kurduk, paramızı bulduk. Hızla Türkiye'yi büyüteceğiz. Herkes görevinin başında adaletle, huzur içinde yapacak. Göreceksiniz bunların tamamını aşama aşama, büyük bir kararlılıkla hayata geçireceğiz. Herkes Bay Kemal'i beklesin.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler