Kılıçdaroğlu: Kendimizi çıkmaza sokmayalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dokunulmazlıklar konusunda yaptığı 'insanlar çıkmaz sokaklara itilmesin" şeklindeki açıklamasına destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer bizler siyaseti dar sokaklara sokarsak, onun yarattığı atmosferin baskısından kurtaramayız. Daha sağlıklı daha akıllı düşünmek zorundayız." dedi.

Kılıçdaroğlu: Kendimizi çıkmaza sokmayalım

Kılıçdaroğlu, Bursa'da BTSO Başkanı Celal Sönmez'e ait tekstil fabrikasını ziyaret etti. Fabrikayı gezen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, CHP'li bazı il ve ilçe başkanlarının AKP'ye üye yapılması konusundaki düşüncelerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: "Bazı il başkanlarımız, bazı ilçe başkanlarımız bir sabah kalktı baktılar ki 'AKP'ye üye' olmuşlar. Kendilerinin haberleri yok, talepleri yok. Nasıl oluyor da AKP'ye üye oluyorlar? Bu konuda arkadaşlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundular. Siyasi ahlak çok önemli. Siyasetçi topluma hizmeti taahhüt eden kişidir. Kendi yararı için değil, toplum yararı için çalışır. O nedenle dürüst olması, ahlaklı olması gerekir. Eğer bir siz bir başka partiden insanları habersiz üye yaparsanız, bu doğru olmaz. Bunun mutlaka sorulması gerekir. Biz CHP olarak, bu garip olay karşısında şaşkınlığımızı ifade ettik. Sonunda arkadaşlarım cumhuriyet savcısına başvurdular. Ahlak bununla kalsa neyse. Ama öyle milletvekillerimiz var ki. Kendisi umrede, Ankara'da onun adına 'ben buradayım' diye pusula gönderiyor ve mecliste ismi okunuyor. Nasıl oluyor bu. Hem dini görevinizi yapmak için umreye gidiyorsunuz. Ama öbür tarafta sahtekarlık yapıp kendinizi Ankara'da gösteriyorsunuz. Bu da, doğru değil. Siyasetçinin topluma örnek olması gerekiyor."

"Yargıdan nasıl bir karar bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, "Yargıdan nasıl bir karar çıkacak biz de merak ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın talebi yok, kendilerine gelen bir talep yok çünkü. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz." şeklinde cevap verdi. 

"CUMHURBAŞKANI GÜL'E KATILIYORUM, KENDİMİZİ ÇIKMAZ SOKAKLARA İTMEYELİM"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dokunulmazlıklar konusunda yaptığı 'insanlar çıkmaz sokaklara itilmesin" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine ise şu karşılığı verdi: "Katılıyorum. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer bizler siyaseti dar sokaklara sokarsak, onun yarattığı atmosferin baskısından kurtaramayız. Daha sağlıklı daha akıllı düşünmek zorundayız. Yolumuzu öyle çizmek zorundayız. Eğer siz duygularınızla hareket ederseniz yanlış yaparsınız. Devlet dediğiniz kurum, duygusu ile hareket eden bir kurum değil. Aklı ile hareket eden bir kurum. O nedenle duyguları geri plana atmalıyız, aklımızı ön palana çıkarmalıyız. Bu ülkenin barışa, huzura ihtiyacı var. İnsanların işe aşa ihtiyacı var. ona odaklanmalıyız. Ona adaklanırsak, çok güzel sonuçlar ortaya çıkar. Ama bunları bir tarafa atıp, duygularımızla yola çıkarsak, topluma kin ve nefret tohumları ekersek bunun bedelini siyasetçi değil, bunun bedelini bu ülkenin halkı ödüyor. Buna izin vermeyelim."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderek firma yetkilileri ile çay içip bir süre sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz