Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: ‘Saray’da otur malı götür’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Diyorum ya yeni bir saltanat türü çıktı. Saray'da otur malı götür, aile boyu yolsuzluğa bulaş, ülkeyi yönetmeye kalk. Böyle bir şey olabilir mi? Buna izin vermeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘Saray’da otur malı götür’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesinde partisinin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Atatürk Meydanı'ndaki mitingine katıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı mitingde '1 Kasım'ın başbakanı' olarak anons edilen Kılıçdaroğlu, Ak Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "1 Kasım biliyorsunuz saltanatın kaldırıldığı tarih. Şimdi birilerinin saltanatı var. Birinin ağzından çıkan kanun hükmünde oluyor. Birilerinin konuşmasıyla savcılar harekete geçecek. Birileri konuşacak, hakimlerin ve devletin bütün kurumlarının harekete geçecek. Hukuk ayaklar altında, televizyon kanalları kapatılıyor. Gazeteler yasaklanıyor. Askeri dönemlerde bile bunlarla karşılaşmadık. Böyle bir olaya tanık olmadık. Televizyon kanalları niye kapatılır? Eğer mevcut iktidarı övselerlerdi hiçbiri kapanmazdı. Hatta ceplerine para bile koyarlardı. Gazeteler sansüre uğruyor, gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Bir gazete başında iktidar partisi milletvekili gece yarısı basılıyor ve şimdi o kişi başbakanla yan yana fotoğraf verebiliyor. Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini bilmenizi isterim" dedi.

"1 KASIM DİĞERLERİNE BENZEMİYOR"

1 Kasım genel seçimlerinin çok önemli ve diğer seçimlere benzemediğini kaydeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oyların bölünmemesi için CHP çatısına çağrıda bulunarak "1 Kasım seçimleri diğer seçimlere benzemiyor. Düşünerek gideceğiz sandığa. Aslında sevgili Çorlular, size bir şey söyleyeyim. Bir refahı ve huzuru isteyenler bu ülkede çoğunlukta. Aslında biz milyonlarız ama biz bölündük. Kimisi A partisinde, kimisi B partisinde kimisi C partisinde. Çorlu'da refahı ve huzuru isteyen bütün yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Eğer siz Türkiye'yi ateş çemberinden çekip çıkarmak istiyorsanız, eğer siz PKK belasının yanına IŞİD belasını da koyan bir siyasal anlayıştan kurtulmak istiyorsanız, eğer siz bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını istiyorsanız bölünmenin zamanı değildir birleşeceğiz. Adres belli, yer de belli. 6 ok, Cumhuriyet Halk Partisi" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin 13 yıldır iktidar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından terörün yeniden patlak verdiğini söyledi. Güneydoğu'nun silah deposuna döndüğünü öne süren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dile kolay tam 13 yıl. Üstelik tek başlarına yönetiyorlar. Sıkıştıkları, hata yaptıkları zaman 'bizi kandırdılar diyorlar' diyorlar. Gittiler oturdular PKK ile pazarlık masasına. Güneydoğu'yu silah deposu haline getirdiler. Valilere talimat verdiler "kimseye dokunmayacaksınız' diye. Sonra 7 Haziran'dan sonra terör tekrar patlak verdi. Şu soruyu sormamız gerekiyor? 7 Haziran'dan sonra 400 milletvekilini vermediler diye terörü bu milletin başına bela mı yapacaksın?. Benim bildiğim ne Trakya ve ne Anadolu şantaja boyun eğmez, diz çökmez. Bizim kendi kaderimizi belirlememiz lazım. Çok iş yapmacağız, çok mücadele de vermeyeceğiz. Birlik olacağız 1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz."

YENİ SALTANAK ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, yeni bir 'saltanat' şeklinin çıktığını ifade ederek, "Türkiye'yi kim yönetiyor. Sözde başbakan ve bakanlar var, sözde devlet bürokrasisi var. Hiç birisinin önemi yok. Diyorum ya yeni bir saltanat türü çıktı. Saray'da otur malı götür, aile boyu yolsuzluğa bulaş, ülkeyi yönetmeye kalk. Böyle bir şey olabilir mi? Buna izin vermeceğiz. Bir yolu var 1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Ülkeyi ayrıştırdılar, herkesin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme ettiler. O hale geldi ki, bir bizimize selam veremez hale geldik. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Cennet gibi ülkede siyasetin konusu bu mu?" ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK'E SESLENDİ: GİT ADAM GİBİ CHP'YE OY VER

7 Haziran seçim bildirgelerinde vaatlar için yapılan 'kaynağı yok' eleştirilerine de değinen Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin kendi seçim bildirgesini kopyaladığını öne sürdü. Asgari ücret üzerinden eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de çağrıda bulunarak, "7 Haziran öncesinde seçim bildirgesini açıkladık. Kaynağı yok dediler, nereden bulacaksın dediler. Hatta Maliye Bakanı dedi ki Kaynağı bulursan bende CHP'ye oy vereceğim. 1 Kasım'da sandığa gidiyoruz. Bizim daha önce açıkladığımız seçim bildirgesini kopya ettiler. Şimdi ben bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Kendilerinin kadroları, devleti yönetecek adamları, dünya politikalarını okuyacak adamları yok. Bir şey yaptılar bizim seçim bildirgesini kopyaladılar. Şimdi ben Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Çorlu'dan çağrıda bulunuyorum. 1 Kasım'da git adam gibi CHP'ye oyunu ver. Çünkü bunun kaynağı var. Neden kaynağı var çünkü onlar da aynı şeyi söylemeye başladılar. Asgari ücret 1500 olarak diyorduk bizi işverenlere şikayet ettiler. Şimdi kalkmış diyor ki biraz da böyle kabahatini örter gibi 'efendim bizde asgari ücreti 1300 lira yapacağız'. 13 yıldır sen ne yapıyordun, armut mu topluyordun? Neden ülkenin sorunlarıyla ilgilenmedin. Çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğim. Ona da itiraz ettiler. Sen dünyanın en pahalı mazotunu bizim çiftçiye veriyorsun. Sen yata verirken ben sesimi çıkarmıyorum. Çiftçinin traktörüne verirken neden itiraz ediyorsun. Senin tercihin yattan yana, benim ki çiftçinin traktöründen yana. Sanıyorlar ki çiftçi traktöre binecek tatile gidecek. Adam tarlaya gidecek kardeşim" dedi.

"BELALARINI BULDULAR"

7 Haziran seçimlerinde CHP oy verilmesi halinde faizlerin ve işsizliğin artacağı yönünde söylemlerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "7 Haziran öncesi diyorlardı ki 'sakın CHP'ye oy vermeyin, dolar fırlar. İşsizlik artar, faizler artık' Allah büyük ya hepsi onların zamanında arttı. Rahmetli babam derdi ki 'oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur'. Onlarda buldular" diyerek sözlerini noktaladı.

Mitingin ardından Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'nin milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu daha sonra Çorlu'dan ayrılarak İstanbul'a geçti.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi