Kılıçdaroğlu: Siyaset yeniden şekillenecek

Yerel seçimlerde AK Parti’nin büyük bir kayıp yaşayacağını öngörüsünü dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kayıpla birlikte yerel seçimlerden sonra Türkiye’de siyasetin yeniden şekilleneceğine inanıyor.

Kılıçdaroğlu: Siyaset yeniden şekillenecek

CHP’nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından kurduğu ofiste çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler Kılıçdaroğlu’nun evde duracak bir yapıya sahip olmadığını, üretmeye mutlaka devam edeceğini ifade ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara Mustafa Kemal Mahallesi’nde kurduğu ofiste bugünlerde bir ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Başta, son seçimlere birlikte girdiği, kurultay sürecinde kendisini destekleyen MYK üyeleri olmak üzere belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri dahil çok sayıda kişi Kılıçdaroğlu’nu ofisinde ziyaret ediyor.

‘CHP’NİN MEVCUT YÖNETİMİNE DAİR OLUMSUZ TEK CÜMLE KURMADI’

Hemen tüm görüşmelerin ortak konuları geride bırakılan CHP kurultayı ve yaklaşan yerel seçimler olurken Kılıçdaroğlu ile görüşenler “Partisinin başarılı olması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır. CHP’nin mevcut yönetimine ilişkin tek olumsuz cümle kurmadı” değerlendirmesini yapıyor.

CHP’NİN KAZANMASI ÇOK ÖNEMLİ

Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmelerde yerel seçimlerde CHP’nin kazanmasının çok önemli olduğunu da vurguluyor.

İŞ BİRLİKLERİ DEVAM ETMELİ

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerin kaybedilmemesi gerektiğini sık sık ifade eden Kılıçdaroğlu, genel seçimlerdeki ittifakların, iş birliklerinin yerel seçimlerde de devam etmesi gerektiği görüşünde. Kılıçdaroğlu, muhalefetteki tüm siyasi parti temsilcilerinin birbirine karşı özenli konuşması ve davranması gerektiğini ifade ediyor.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA SİYASET YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Yerel seçimlerde AK Parti’nin büyük bir kayıp yaşayacağına dair öngörüsünü de görüşmelerinde dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kayıpla birlikte yerel seçimlerden sonra Türkiye’de siyasetin yeniden şekilleneceğine inanıyor.

‘BOLU TANJU ÖZCAN’LA KAZANILACAKSA SAYGI DUYARIM’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın affına ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuyla ilgili kendisini aradığında “Beni aramanıza gerek yok. Eğer Bolu, Tanju Özcan’la kazanılacaksa ben CHP’nin aldığı karara her türlü saygı duyarım” dediğini anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler